• recuperare mult mai rapidă
  • lipsa unei incizii pe abdomen
  • legătura mai profundă cu copilul
  • șanse mai scăzute de complicații
  • viața sexuală poate reîncepe după doar câteva săptămâni

Pe de altă parte, cezariana se diferențiază de nașterea naturală prin faptul că : o astfel de intervenție durează mai puțin față de un travaliu care poate dura ore întregi, nu vei simți durerile nașterii, îți poți programa nașterea oricând dorești. Cu toate acestea, cezariana implică un grad mai înalt de dificultate referitor la recuperare, ce poate dura până la câteva luni bune, în vreme ce, după o naștere naturală te poți da jos din pat chiar și după o oră. De asemenea, după ce naști natural, poți alăpta imediat, în timp ce la cezariană acest proces poate fi declanșat abia după câteva zile.

„Este necasar să facem cezariană când apare o patologie cardiacă, pulmonară. Contează foarte mult şi starea fătului.Putem naşte natural după o cezariană dar trebuie gândit fiecare caz.

Putem naşte natural chiar şi la 40 de ani, doar dacă organismul este pregătit pentru asta. Cu toate acestea, majoritatea femeilor solicită ele o naştere prin cezarană pentru că este mai controlată.

Viaţa sexuală după o naştere vaginală nu este afectată. Organele genitale suferă mofificări în timpul sarcinii însă orgasmul va fi la fel de uşor de obţinut în ambele situaţii”,a dezvăluit specialistul la Antena 3.