Mii de muncitori asiatici se pregătesc să îşi petreacă sărbătorile în România

Pentru oamenii veniţi să muncească în România de peste mări şi oceane, sărbătorile de la noi din ţară sunt complet străine de ritualurile de Crăciun cu care sunt obişnuiti acasă, în Asia. Cât de diferit este Crăciunul pentru muncitorii străini care au ales să muncească în România, aflăm de la angajaţii agenţiei de plasare a forţei de muncă WORK FROM ASIA, care de peste 10 ani intermediază plasarea personalului asiatic în companiile din ţară.

Nancy Licudine a venit în România acum doi ani, prin compania WORK FROM ASIA, care i-a securizat un job ca menajeră pentru o familie din Bucureşti, unde a învăţat în acest scurt timp tot ce trebuie să ştie despre tradiţiile româneşti. Nancy este deja expertă în prepararea mesei de Crăciun, aşa cum declară chiar ea: ,,Am învăţat să fac sarmale şi salată de boeuf, iar de Paşti am gătit împreună cu angajatoarea mea cozonaci. Cu siguranţă cozonacul este preferatul meu, pentru că este dulce, aproape de gusturile şi aromele de acasă, din Asia. Ȋn Filipine, ţara mea de origine, sărbătorim complet diferit Crăciunul. Ȋncă din septembrie începem să punem decoraţiunile. Este totul mult mai aglomerat şi gălăgios, ne vizitam între noi cu toţii. Nu doar familia şi prietenii apropiaţi, aşa cum am văzut că este în România, ci vecinii, toate cunoştintele. Ne întâlnim şi ne dăruim şi mâncare, nu doar cadouri. Este cel de-al doilea Crăciun sărbătorit aici şi mă consider norocoasă, pentru că am alături de mine colegi din Filipine.”, a declarat Nancy Licudine.

nancy lincudine work from asia
nancy lincudine work from asia

Ȋn fiecare an, agenţia de plasare a personalului asiatic, WORK FROM ASIA înţelege cât de important este sentimentul de apartenenţă, ideea de comunitate, pentru angajaţii săi dar şi toată forţa de muncă adusă în ţara, motiv pentru care an de an organizează în pragul sărbătorilor mese festive şi evenimente de socializare. Anul acesta este singurul în care din cauza pandemiei nu s-a putut implica în oferirea unui eveniment mai amplu: ,,Ştim cât de greu le este angajaţilor noştri să îşi petreacă sărbătorile aici, în România, departe de casă, aşa că îi ajutăm să aibă tot contextul menţinerii unei legături susţinute cu membrii comunităţii filipineze de aici. WORK FROM ASIA este aproape singura companie care aduce personal din Filipine de peste 10 ani şi stim că lucrul acesta vine şi cu o responsabilitate. Trebuie să le fim recunoscători oamenilor care lucrează pentru noi şi aceste evenimente reprezintă felul nostru de a le mulţumi de fiecare dată.”, a declarat Magda Peisakh, General Manager Bona de Nota 10.

Compania cu cea mai mare experienţă pe piaţa serviciilor de recrutare a personalului asiatic din România, care încă din 2010 a securizat şi intermediat cu succes sute de contracte de recrutare pentru aproape toate domeniile de business, WORK FROM ASIA asigură forţă de muncă din ţări precum Vietnam, Nepal, Sri Lanka, Indonezia, Pakistan, India şi Bangladesh.

WORK FROM ASIA este gata să vină în sprijinul companiilor din România cu cele mai eficiente echipe de muncitori şi să acopere nevoile existente din domenii precum: construcţii, agricultură şi zootehnie, confecţiile textile şi Horeca, pentru a menţiona doar câteva dintre acestea.

Aria de activitate a agenţiei include şi asigurarea forţei de muncă pentru segmentul industrial, unde pune la dispoziţia clienţilor săi personal din Asia pentru orice tip de fabrică, până la intermedierea serviciilor de curăţenie, ingrijire persoane vârstnice sau cu dizabilităţi. WORK FROM ASIA este o agenţie de recrutare personal asiatic care vizează şi sprijinirea sectoarelor auto, de la prin oferirea de personal pentru domeniul automotive, până la soluţionarea lipsei de personal din service-urile auto, spălătorii şi nu în ultimul rând domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane.

Mai multe informaţii despre WORK FROM ASIA sunt disponibile pe site-ul www.personal-calificat.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata