Mihaela Bilic, despre consumul de cafea în timpul dietelor: „Da, cafeaua ajută la slăbit”

Foarte mulți sunt de părere că, consumul de cafea poate face rău organismului, însă nu dacă o consumi în mod potrivit. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, nutriționistul Mihaela Bilic ne sare în ajutor și luminează misterul privind băutura care ne energizează în fiecare dimineață, și susține că sunt foarte multe mituri în această direcție. În plus, specialistul spune că această băutură nu deține efecte negative și, mai mult, este un stimulent perfect pentru arderea grăsimilor. Așadar, cafeaua ne ajută să slăbim!

Cafeaua are efecte benefice pentru organism

”Pentru că a fost Ziua Internaţională a Cafelei, merită să o laud şi eu- fie şi numai pentru ajutorul şi sprijinul pe care ni-l oferă în lupta cu kilogramele. Da, cafeaua ajută la slăbit şi nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe.

Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia”, detaliază specialistul.

Cafeaua ne poate ajuta la slăbit. Cum trebuie să o consumăm

„Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoză necesară mişcării, creşte rezistenţa la efort şi capacitatea de contracţie a muşchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanţelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic creşte performanţa sportivă şi mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Şi nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiţi un pic de senzaţia de foame. Orice substanţă cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanţi psihici) produce ca şi contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când eşti agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzaţii sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac şi ţine de foame 2-3ore, precum o porţie de ciorbă”, mai susține Mihaela Bilic.

Câte cafele poți să bei zilnic? Cel mult 5 cești, conform cărților de medicină

„Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărţile de medicină se spune că maximum 5 ceşti. Eu vă confirm că fie şi doar 3 ceşti/zi fac diferenţa: se deblochează slăbitul şi uitaţi şi de foame. Doar să nu-i deranjaţi pe cei din jur, pentru că veţi avea şi o putere de muncă mai mare”, concluzionează medicul pe pagina sa de Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata