Migrenele – De câte tipuri sunt și când apar acestea

Migrenele apar adesea, însă doar câteva persoane au idee despre adevărata cauză a lor. De asemenea, ele pot să ascundă probleme destul de serioase de sănătate.

Dacă și tu ai dureri de cap sau migrene, poate ar trebui să fii puțin mai atentă la semnele care îți vor arăta dacă acestea sunt sau nu grave.

Astfel, îți prezentăm cele 4 tipuri de migrene și cum poți să le diferențiezi pentru a le putea trata în timp util:

1. Migrenele

În cele mai multe cazuri, migrenele reprezintă dureri de cap cu o intensitate moderată, iar în alte cazuri, intensitatea este severă. Sunt mai mulți factori ce declanșează o migrenă, iar aici pot fi incluse: lipsa unei alimentații corespunzătoare, stresul, oboseala, schimbarea vremii, lipsa de somn sau chiar alcoolul. Dacă ai migrene de mai multe ori pe lună, cel mai bine ar fi atunci să consulți medicul.

2. Durerile de cap cauzate de situații de stres

O altă categorie de dureri sunt cele cauzate de situațiile tensionate. Acestea pot fi destul de des întâlnite și pot fi cauzate de oboseală, stări de anxietate dar și stres. Pot fi ușor de recunoscut, pentru că se poate resimți o presiune la nivelul capului.

3. Migrenele menstruale

În zilele de menstruație poți avea anumite dureri, de la crampe abdominale, dureri de spate sau migrene. Acestea au ca simptom durerile de cap destul de mari, cauzate de altfel de scăderea nivelului de estrogen.

4. Durerile sinusurilor

Durerile sinusurilor sunt caracterizate de o presiune accentuată la nivelul frunții. Acestea apar atunci când sinusurile sunt inflamate și pot fi provocate de alergii, sistem imunitar slăbit sau o expunere la diverse substanțe poluante.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata