in ,

Medic român din Elveția, recomandări pentru români: „Trebuie respectate măsurile impuse”

Indiferent de țară, stat sau continent, în acest moment cu toții vorbim aceeași limbă. Și mai exact, lupta împotriva pandemiei de coronavirus este prioritatea tuturor. Cu toate acestea, condițiile de luptă sunt asemănătoare, având în vedere mărturia unui medic român stabilit în Elveția, care a dezvăluit că și acolo există un deficit de echipamente medicale, dezinfectanți și medicamente. De asemenea, medicul a oferit câteva recomandări importante pentru români.

Ne luptăm cu un virus greu de controlat, iar această luptă a făcut din toate țările una singură: Țara care luptă cu una din cele mai acute crize de sănătate prin care a trecut lumea. Indiferent care ar fi nivelul de trai al fiecărei țări, numărul de teste pentru depistarea Covid-19 este mult prea mic, la fel și numărul de echipamente pentru medici dar și multe alte lucruri importante.

În urma unui interviu telefonic pentru Digi24, medicul român Alexandru Dobrinov, care activează în Elveția, a dezvăluit cu ce lipsuri se zbate în Geneva, sfătuind în același timp românii să ne așteptăm la o creștere considerabilă a numărului de cazuri de coronavirus și punctând că este dificil să te poți proteja de această boală.

Care este mesajul medicului român Alexandru Dobrinov, din Elveția

E greu pentru noi, pentru că suntem expuși. În cabinet cred că am vreo 20-30 de pacienți care sunt bolnavi. Sunt multe cazuri. Nu avem material. Asta care o am e o mască de șantier pe care mi-a dat-o o pacientă, protejează un pic mai bine decât masca chirurgicală. Teste nu avem destule. Trebuie să efectuăm numai la pacienții care sunt în stare relativ gravă. (…)

Mă spăl frecvent pe mâini, cu săpun când am timp și cu soluție dezinfectantă când trebuie să mă spăl mai repede, dar nu prea mai am. Nu mai este în farmacii. Mâine mă duc într-un local unde o să primesc jumătate de litru de soluție dezinfectantă. Cam așa. Am pus panouri în tot cabinetul să mă sune mai întâi la telefon, să nu intre în cabinet dacă e o suspiciune de infecție‘, a afirmat medicul Alexandru Dobrinov pentru DIGI 24.

De asemenea, medicul a făcut și câteva recomandări pentru medicii români, dar și pentru cetățenii României:

Măsurile în România au fost luate cam cu 10 zile după Elveția. Poate să se aștepte la o multiplicare a cazurilor, să aibă curaj. Să se protejeze cât mai bine, să respecte regulile de protecție și de igienă și contactul cu familia să fie cât mai mic. (… ) Recomandarea (nr. pentru cetățeni) este să aibă cât mai puțin contact cu ceilalți, să respecte distanța, să respecte măsurile de protecție și toate măsurile indicate care sunt acum internaționale. Totuși e o boală destul de periculoasă.‘, a conchis medicul roman stabilit în Elveția.

Sursa: viva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Medicul epidemiolog Molnar Geza despre coronavirus: „Nu mai pipăiți alimentele din magazine”

Trucuri pentru a îngriji tenul gras