Matt LeBlanc din “Friends” si “Joey” implineste 55 de ani

Matthew Steven LeBlanc s-a născut la data de 25 iulie 1967. Este cel mai cunoscut datorită personajului Joey, pe care îl interpretează în serialul de comedie american, Friends.

Tatăl său este Paul LeBlanc iar mama sa este Pat Grossman. Are în sânge un amestec de naționalități – irlandez, olandez, englez și francez din partea tatălui său, iar naționalitatea italiană o are din partea mamei sale. Este aproape mereu chemat în roluri de italian.

Când Matt avea 8 ani visa să devină un concurent de motociclete. A intrat în niște concursuri înainte de a renunța. S-a descurcat bine ca tâmplar în tinerețe, câștigând „Ciocanul de aur” în timp ce era la liceu. A mai fost chemat la audiții ca Isus în filmul Jesus Christ Superstar la Cultural Arts Playhouse.LeBlanc a absolvit Liceul de Nord Newton în anul 1985. Înainte de aceasta Matt s-a înscris la Frank Ashley Day Junior High School aflat în Newtonville, Massachusetts. După terminarea liceului s-a înscris la Colegiul de la Wentworth Institute of Technology din Boston. A renunțat însă la scurt timp după ce primul semestru s-a încheiat.

La data de 3 mai 2003, LeBlanc s-a căsătorit cu prietena lui cu care era împreuna de șase ani – Melissa McKnight, iar cuplul a avut o fetiță – Marina Pearl LeBlanc, care s-a născut la data de 8 februarie 2004. Marina Pearl a fost diagnosticată cu o boală pe creier extrem de rară. Această boală afectează abilitățile motorii, cauzând atacuri de apoplexie. Mai are o fiică vitregă Jacquelyn  și un fiu vitreg, Tyler. Aceștia sunt copii Melissei dintr-o căsnicie anterioară

Nume real: Matthew Steven LeBlanc · Locul naşterii: Newton, Massachusetts, SUA · Data naşterii25.07.1967 (54 ani) · Ocupaţie: Actor · Constituţie: medie · Înălţime: 176 cm · Culoarea ochilor: căprui · Culoarea părului: castaniu · Zodia: Leu · Etnie/rasă: albă · Liceul: Newton North High School, Newton, MA (1985) · Țara: SUA

Tot azi sunt sarbatoriti

Katherine Kelly Lang din “Dragoste si putere”,  Mauricio Aspe din “Mama vitrega“, Ileana Douglas din “Vaduva mafiei” si “Sub pamant srl”, Anthony Tyler Quinn din “Melrose Place” si „Pasiuni”, Bobbie Eakes din “Dragoste si putere”, Manuel Salazar din “Estrambolica Anastasia”, Iman din “Miami Vice”, James Lafferty din “Ruleta destinului”- “One Tree Hill” si Jay R. Ferguson din “Sleper Cell”, “Judging Amy” si “Medium”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata