Marea dietă a toamnei: cum slăbeşti 2 kg în 5 zile!

Slăbește sănătos în numai 5 zile! Dacă nu știi să gătești, ai nevoie de ajutorul mamei. Iată ce ai de consumat în această perioadă:

 

ZIUA 1

Micul dejun

Musli cu iaurt de soia. Pregăteşte-ţi nişte musli: taie în cuburi două prune uscate şi amestecă-le cu 2-3 linguriţe  de stafide, cu 2 linguriţe de miez de seminţe de floarea-soarelui, cu 2-3 linguri de fulgi de ovăz. Dacă nu ai timp să pregăteşti acest amestec de fructe uscate cu cereale, e ok și unul gata preparat, însă e foarte important să fie cu cereale integrale şi să nu conţină zahăr. Mănâncă musli-ul cu 150 g iaurt de soia.

Prânzul

Cartofi copţi cu salată de legume. Alege doi cartofi potriviţi, spală-i bine şi înveleşte-i în staniol. Pune-i într-o tavă sau aşază-i diret pe grătarul cuptorului. Pregăteşte apoi o salată dintr-un sfert de varză, o linguriţă de ulei de măsline, sare, mărar. La desert, poţi mânca un măr copt, cu puţină miere de albine.

Cina

Salată de crudităţi. Fă o salată din jumătate de ţelină, un morcov şi o jumătate de măr. Dă-le pe răzătoare, apoi adaugă o linguriţă de ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Bea un ceai de fructe de pădure, îndulcit cu o linguriţă de miere de albine.

ZIUA 2

Micul dejun

Două felii de pâine integrală sau neagră prăjită cu puţină marmeladă şi 150 g iaurt de soia.

Prânzul

Orez cu legume: 40 g orez fiert în apă cu sare şi câteva boabe de piper şi legume călite într-o linguriţă de ulei de floarea-soarelui şi puţină apă (o jumătate de ardei gras, 100 g de ciuperci, un sfert de ceapă, puţin morcov). Orezul se amestecă cu legumele călite şi cu verdeaţă proaspătă (mărar, pătrunjel). La desert, poţi mânca 200 g compot de mere, dar slab îndulcit.

Cina

Ciuperci la cuptor (3-4). Se aleg ciuperci champignon cu pălăria mare. Se curăţă, se spală, li se taie mărunt codiţele, se călesc cu puţin ulei de măsline, se amestecă cu multă verdeaţă şi, eventual, cu 50 g de brânză tofu dată pe răzătoare. Se umplu pălăriile cu amestecul obţinut, se pun într-o tăviţă unsă cu puţin ulei şi se dau la cuptor circa 15 minute. Bea apoi un ceai de iasomie îndulcit cu puţină miere de albine.

ZIUA 3

Micul dejun

Salată de fructe cu iaurt de soia şi cu pesmet: o jumătate de portocală, un kiwi, o jumătate de banană, o jumătate de măr, 4-5 caise uscate, 2 linguri de stafide, 2-3 linguri de pesmet integral şi 150 g iaurt de soia.

Prânzul

Fasole verde cu sos: 200 g de fasole verde la borcan amestecate cu o jumătate de ceapă, un morcov şi 2 căţei de usturoi, călite într-o linguriţă de ulei de floarea-soarelui şi puţină apă. La desert, poţi mânca 200 g compot de gutui uşor îndulcit.

Cina

Cartofi fierţi în coajă cu 150 g iaurt de soia sau cu 100 g brânză tofu dată pe răzătoare şi cu mărar. Bea un ceai de muşeţel uşor îndulcit cu miere de albine.

ZIUA 4

Micul dejun

Musli cu 150 g de iaurt de soia.

Prânzul

Supă de roşii cu brânză de tofu. Supa se face din roşii fără pieliţă, la conservă. Opţional, se pot adăuga şi câteva crutoane. La desert, poţi mânca un măr copt, cu puţină miere de albine.

Cina

Salată de morcovi cu stafide. Se dau pe răzătoare 2-3 morcovi şi se amestecă cu 2-3 linguriţe de stafide. Bea un ceai de fructe pădure uşor îndulcit.

ZIUA 5

Micul dejun

Musli (2-3 linguri de fulgi de ovăz, 2-3 linguri fulgi de porumb, 2-3 caise uscate, 2 linguriţe de stafide, 2-3 linguriţe de miez de seminţe de floarea-soarelui) şi 150 g de iaurt de soia.

Prânzul

Dovlecei la cuptor. Se taie rondele un dovlecel, se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se condimentează cu sare, cu piper şi cu multă verdeaţă. La desert, poţi mânca 4 jumătăţi de miez de nucă prăjit la cuptor, îndulcit cu o linguriţă de miere.

Cina

Cartofi fierţi sau copţi cu salată: 1-2 cartofi fierţi în coajă sau copţi şi o salată obţinută din jumătate ardei gras, 2 roşii potrivite şi 3-4  linguri de porumb dulce (la conservă). Bea un ceai de muşeţel uşor îndulcit cu miere.

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata