Mama ta e prea severă? Iată ce trebuie să faci!

Cele mai dese situaţii în care mama este mai severă decât tata sunt atunci când părinţii nu stau împreună. Dacă şi ai tăi sunt divorţaţi, în mod sigur ţi se pare că mama este prea dură, te ceartă prea des şi te ţine prea din scurt.

Pentru că petreci majoritatea timpului cu mama, este firesc să o percepi altfel decât e
Pune-te în locul ei! Crezi că îi este uşor să gătească, să spele, să facă ordine, să meargă şi la serviciu şi, după toate aceste îndatoriri, să mai fie şi zen? Este normal să se simtă copleşită. Tu trebuie să-i comunici nemulţumirile tale. Poate nu are timp pur şi simplu să-şi controleze comportamentul…

Care este rolul tatei? Se ocupă la fel de mult de tine ca şi mama?
O mamă singură consideră că trebuie să joace şi rolul tatei. Să fie puţin mai dură şi mai severă. Intenţiile ei sunt să te protejeze, nu să te îndepărteze de tine. Relaţia dintre mamă şi fiică, mai ales în cazul unei familii destrămate, se construieşte în timp. Fiecare învaţă ceva de la cealaltă.

În vacanţă se comportă la fel?
În mod sigur ai observat că atunci când mergeţi în vacanţe împreună, mama ta se comportă altfel. Asta pentru că e departe de griji şi de probleme, se simte mai relaxată şi poate să petreacă mai mult timp cu tine.

 

Succes cu mama!

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata