Lavoarele de baie incastrabile ideale pentru orice baie

Când alegi lavoarul pentru baie ai mai multe opțiuni, dar și aspecte de luat în vedere. Lavoarul este o piesă centrală, fără de care procesul de igienă nu ar mai fi complet. Gama de lavoare baie este variată, ceea ce-ți oferă posibilitatea de a alege piesa potrivită spațiului. Alegerea acestuia cântărește mult atunci când îți dorești o baie funcțională și estetică.

Cât spațiu ai la dispoziție, ce design dorești să conturezi sau ce opțiuni ai, sunt doar câteva dintre întrebările care îți testează simțurile estetice? Ei bine, nimic nu poate fi mai simplu atunci când faci alegerile corecte. Alege lavoare încastrabile pentru baie și lasă designul să vorbească de la sine.

Lavoarele încastrabile creează un aspect ordonat și curat, având toată instalația ascunsă. Fiindcă oferă posibilitatea de a pune imaginația la încercare, pot fi utilizate în toate stilurile de amenajare. Un alt avantaj este că sunt foarte ușor de întreținut, ceea ce le face ideale pentru băile de familie cu mulți membrii.

De ce trebuie sa ții cont când alegi lavoarul de baie?

Când alegi lavoarul de baie trebuie să iei în considerare mai multe aspecte, pe care le vom detalia în rândurile ce urmează:

  1. Dimensiunea

Este primul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere. În acest prim pas, trebuie să ții cont atât de dimensiunea întregii încăperi, cât și de dimensiunea spațiului destinat lavoarului.

În cazul în care dispui de o baie mică, nu ar fi indicat să optezi pentru un blat mare și două lavoare sau pentru un lavoar foarte generos. Cu toate că ar fi mult mai practic pentru familiile cu mulți membrii, nu este recomand din pricina spațiului. Efectul creat va fi unul aglomerat și inestetic. O regulă de amenajare constă în maximizarea spațiului.

Bineînțeles, dacă ai la dispoziție o baie spațioasă, atunci poți opta pentru un lavoar mai mare sau chiar pentru două lavoare baie identice.

  1. Designul

Modern, minimalist, scandinav sau vintage – sunt câteva dintre cele mai apreciate stiluri de amenajare, dintre care poți și tu alege pentru propria baie. Când alegi un lavoar încastrabil, orice este posibil.

Piesele de mobilier, restul obiectelor sanitare și accesoriile trebuie să fie în concordanță cu designul ales. În cazul unei băi vintage, alege o baterie cu design inedit pentru a contura acest stil. Dacă îți surâde ideea de o baie modernă, ia în considerare liniile elegante și fine a unor măști lavoare, care se vor potrivi de minune cu un lavoar încastrabil.

  1. Materialul

Când vrei să impresionezi prin stil și eleganță, trebuie să iei în considerare un detaliu foarte important, și anume materialul din care este fabricat lavoarul. Compozitul și ceramica sunt variante ideale pentru un lavoar, care te pot ajuta să creezi un decor senzațional și totodată, elegant.

Ambele variante au caracteristici specifice. Ceramica este un material robust și igienic, se curăță foarte ușor și are un aspect plăcut. Pe de altă parte, compozitul este obținut prin combinarea a două materiale – acril, granit sau cuarț.

  1. Forma

Acest detaliu nu trebuie niciodată ignorat, indiferent de tipului produsului pe care îl cauți. Dacă ai în plan amenajarea băii în stil contemporan, probabil lavoarele pătrate sau dreptunghiulare sunt opțiunea ideală. În cazul în care te tentează ideea unei băi vintage, poți opta pentru un lavoar oval.

Orice variantă ai alege, asigură-te că respecți simetriile decorului. În principiu, ar fi bine să alegi aceeași forma pentru toate obiectele sanitare din baie.

  1. Glazura

Știai că stratul protector are un efect important asupra nivelului de calitate și gradului de rezistență? Producătorii au dezvoltat mai multe tipuri de glazuri din care poți alege. În timp ce unele asigură o protecție îndelungată a suprafețelor, altele asigură rezistență la zgârieturi și șocuri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata