Laptopurile potrivite studiului individual: Care sunt cele mai eficiente variante pentru studenți?

Predarea online a devenit în ultimii ani parte integrantă a activităților didactice alături de învățământul în stil tradițional. Acest fenomen răspândit inițial ca o soluție temporară la pandemia ce tocmai a trecut este în continuare susținut pe plan european prin politici de încurajare a dezvoltării educației digitale de înaltă performanță. Tehnologia vine în ajutor și așterne la picioare o diversitate enormă de informații la doar câteva click-uri distanță. Se obțin rapid date de ultimă oră în orice domeniu și se realizează conexiuni esențiale ce sprijină fundamental activitățile didactice. Este necesară doar o conexiune puternică la internet și un dispozitiv eficient care să susțină acest tip de învățare ce câștigă treptat din ce în ce mai mult teren.

 

Alege o combinație între performanță, scalabilitate și preț

Caracteristicile aparatului vor fi dictate de activitățile cotidiene și modul de lucru specific. Pentru efectuarea unor sarcini simple precum navigarea pe internet, utilizarea e-mailului și redactarea textelor este suficient un laptop cu costuri reduse sau medii care se încadrează perfect în bugetul unui tânăr student. Astfel, ai parte de productivitate crescută, ușurință în manipulare mai ales în situațiile în care nu îl supui la activități de programare complicate sau jocuri video complexe. Modelele actuale, în marea lor majoritate, nu permit înlocuirea bateriei ori a unității de păstrare a datelor. Dacă vrei o capacitate mai mare de stocare a informațiilor este recomandat ca laptopul să fie echipat de la început cu o memorie suficientă sau să îți permită extinderea ei atunci când situația o impune. Un aparat care acceptă cel mai recent standard – Wi-Fi 6 va asigura o securitate sporită, conexiuni rapide și va suporta mai multe dispozitive conectate față de predecesoarele sale.

 

Spre ce branduri renumite îți poți îndrepta atenția?

Notebook-uri, ultraportabile, ultrabook-uri sau convertibile, toate sunt categorii de laptopuri ce au devenit indispensabile în organizarea și desfășurarea activităților profesionale. În consecință, au apărut pe piață tot mai multe mărci cu beneficii similare cu ale computerelor desktop și caracteristici excelente precum autonomia mare a bateriei, prețuri competitive, garanție extinsă, design calitativ și fiabilitate. Lenovo IdeaPad, ThinkPad, HP Probook sau Asus VivoBook 14 sunt doar câteva dintre modelele cu specificații foarte bune recunoscute la nivel internațional. Accesibile din punct de vedere financiar, sunt rezistente la șocuri și au protecție crescută împotriva lichidelor vărsate accidental. Toate aceste puncte forte, alături de flexibilitate și performanțe dovedite în timpul utilizării le fac ideale pentru viața studențească. Majoritatea vin la pachet cu unul din cele patru mari sisteme de operare existente în domeniu: Linux, Windows, Chrome OS sau Mac OS, ultimul fiind destinat exclusiv echipamentelor Apple.

 

Ce alternative poți lua în calcul în funcție de buget?

Laptopurile refurbished sau altfel spus recondiționate reprezintă acele obiectele folosite un timp și returnate către producătorul ori comerciantul de la care au fost cumpărate inițial. După un proces riguros de verificare și reparații unde este cazul, ele revin în oferta magazinelor și pot fi comercializate din nou spre vânzare. Efectuarea diagnozei de către un distribuitor specializat garantează calitatea și funcționalitatea optimă a unui laptop fiind revândut apoi la un preț mult mai avantajos față de unul nou. Această opțiune devine foarte tentantă pentru tinerii la început de drum ce nu beneficiază de un buget generos, dar doresc să fie siguri că achiziționează un dispozitiv ce respectă standardele de calitate în vigoare. Primii utilizatori ai dispozitivelor refurbished sunt de obicei persoane juridice ceea ce înseamnă că echipamentul înlocuit a fost comercializat de un distribuitor specializat. Pe deasupra, reutilizarea lui reprezintă și un avantaj din punct de vedere ecologic, datorită refolosirii materialelor componente ce dăunează mediului înconjurător.

Ia în calcul toate variantele și alege la final ce ți se potrivește mai bine în funcție de bugetul de care dispui și de caracteristicile specifice pe care le dorești de la un laptop!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata