La „Selly Show” se va dezbate subiectul educației în România!

Sâmbătă, laPrima TV, de la ora 20.00, în Selly Show se va aborda un subiect de actualitate, care a declanșat de-a lungul timpului discuții controversate: educația.         

Preocuparea pentru educație este în prezent cu atât mai stringentă cu cât școala se desfașoară online, constrânsă de contextul pandemic. În plus, accesul la ore este condiționat de impasul tehnologic resimțit de mulți dintre copii. Pe de altă parte, o mare parte dintre dascăli nu sunt familiarizați cu platformele online, ceea ce face ca transmiterea și calitatea informației să fie afectate.

selly si ecaterina andronescu
selly si ecaterina andronescu

Cele menționate sunt doar o parte dintre subiectele care vor aprinde schimbul de idei dintre Selly și cea care a acceptat provocarea de a fi prezentă în platou, doamna Ecaterina Andronescu, fost Ministru al Educației care a deținut 4 mandate. Deși au fost invitați mai mulți foști miniștri a educației, inclusiv cel in exercițiu, în persoana doamnei Monica Anisie și în ultimii 30 de ani România a avut nu mai puțin de 28 de astfel de miniștri, Selly se va afla față în față cu un ministru controversat, dar care a acceptat provocarea unei discuții asumate.

selly
selly

Sâmbătă, de la ora 20.00, la Prima TV, telespectatorii vor avea parte de o dezbatere dinamică, cu momente de sinceritate sau de dispută, în care vor fi radiografiate problemele cu care se confruntă în prezent învățământul românesc, punctele sale forte sau din contră, lipsurile care definesc anumite instituții de învățământ.

Telespectatorii vor afla pe parcursul ediției ce s-a făcut, ce nu s-a făcut, care sunt argumentele sau care sunt scuzele, cât de pregătiți sunt elevii dar și cât de pregătiți sunt și dascălii, de ce mulți dintre elevi se retrag din școală sau cum sunt educați copiii românilor care aleg străinătatea.

Educația ramâne un capitol intens cu atât mai mult cu cât în luna mai, la trei luni de la debutul pandemiei, în jur de un milion de copii nu aveau acces la școala online iar tehnologia este un prag greu de trecut și în prezent.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata