Josh Holloway din “Lost” implineste 53 de ani

Joshua Lee Holloway s-a nascut la data de 20 iulie 1969 la San Jose, California, SUA, dar familia lui s-a mutat la Blue Ridge Mountains din Georgia, atunci cand el avea doar doi ani. A studiat la Free Home Elementary si Cherokee High School si ca un tanar băiat, a aratat mare interes pentru filme. A petrecut un an la Universitatea din Georgia, dupa care a parasit-o pentru a-si face o cariera in modelling. Model de succes, Holloway a fost capabil sa calatoreasca in strainatate, in special in toata Europa si restul Americii de Nord.

In cele din urma a parasit lumea modei si s-a indreptat spre Los Angeles cu speranta ca va reusi sa-si inceapa cariera de actor. Mentinand adevarata lui pasiune, prima lui aparitie ca un actor a fost in filmul de comedie Doctor Benny. Ulterior a aparut in mai multe filme cum ar fi Mi AmigoMoving August si Cold Heart. Popularitatea lui a inceput sa creasca, avand rolul principal in filmul sci-fi Sabretooth. Holloway este cel mai bine cunoscut pentru rolul sau ca James „Sawyer” Ford in serialul de televiziune Lost. Acesta l-a propulsat la rangul de star, dar l-a lasat cu prea putine oportunitati pentru a-si dovedi priceperea si in alte roluri.

La sfarsitul filmarii episodului pilot din Lost, Holloway a cerut-o in casatorie pe prietena lui Yessica Kumala. Cuplul s-a casatorit la 1 octombrie 2004, la scurt timp dupa premiera serialului Lost care a inregistrat ratinguri fenomenale. A fost citat numidu-si sotia „The Love of My Life” (Dragostea vietii mele).

In 2007, Holloway a aparut in thriller Whisper. In acelasi an, el a fost numit de People Magazine’s unul dintre cele mai frumoase persoane de pe glob.

In primavara anului 2008, Holloway a fost selectat ca primul purtator de cuvant de sex masculin pentru Magnum Ice Cream in Turcia.

Pe 9 aprilie 2009, Josh si sotia sa, Yessica Kumala, au devenit parintii unei fetite. Marele eveniment a avut loc in timpul filmarilor din Oahu, iar fetita lor se numeste Java Kumala Holloway.

Printre activitatile preferate ale actorului se numara canotaj, navigatie, snowboarding, arte martiale, motocros, chitara.

Nume real: Josh Lee Holloway · Locul naşterii: San Jose, California, SUA · Data naşterii: 20.07.1969 (52 ani) · Ocupaţie: Actor · Înălţime: 187 cm · Zodia: Rac

Tot azi s-au nascut

Pepe de la „Te cunosc de undeva”, Dragos Udila ex „X Factor”, Simon Rex din “Jack&Jill”, Sandra Oh din “Anatomia lui Grey”, Robert Peters din “Everwood” si “Totul despre sex”, John Francis Daley din “Freaks and Geeks”, “Boston Public” si “Kitchen Confidential”, Judy Greer din “Arrested Development”, Percy Daggs din “Veronica Mars”, Dado Dolabella din “Stapina destinului” si Omar Eps din „House MD”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata