Jonathan Rhys Meyers din “Match Point” si “The Tudors” implineste 45 de ani

Jonathan Rhys Meyers (nascut Jonathan Michael Francis O’Keeffe) este un actor și model irlandez. Este cunoscut pentru rolurile sale din filmele Velvet Goldmine, Bend It Like Beckham, Match Point și rolurile din seriale de televiziune: Elvis, cu care a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o miniserie și rolul Henric al VIII-lea din drama istorică Dinastia Tudorilor.

Meyers s-a nascut la data de 27 Iulie 1977 in Dublin (Irlanda), ca fiul cel mare al lui Geraldine Meyers si al muzicianului John O’Keefe. Numele lui de scena este derivat din numele de domnisoara al mamei lui, Myers. S-a nascut cu o problema grava la inima si de aceea a fost botezat la scurt timp dupa nastere, deoarece nu se stia daca va supravietui. Si-a petrecut primele luni din viata in spital. Mai are trei frati mai mici pe nume Jamie, Alan and Paul, care sunt muzicieni de profesie. Parintii lui au divortat cand el avea 3 ani, el si fratele lui Alan ramanand in custodia mamei.

A fost exmatriculat de la scoala la varsta de 16 ani, pentru chiul. Mai tarziu, fiind descoperit accidental de agenti de casting pe cand isi petrecea timpul la o piscina din Cork, i s-a oferit un rol in primul lui film, A Man of No Importance (1994). In continuare a obtinut roluri in diferite miniserii si seriale (Elvis,The Tudors sau Gormenghast). Rolul din ‘Elvis’ i-a adus Globul de Aur iar cel din The Tudors o nominalizare la acelasi premiu pentru Cel mai bun actor – drama.

Nume real: Jonathan Michael Francis O’Keeffe · Locul naşterii: Dublin, Ireland · Data naşterii27.07.1977  · Ocupaţie: Actor · Constituţie: subţire · Înălţime: 178 cm · Culoarea ochilor: albaştri · Culoarea părului: castaniu · Zodia: Leu · Etnie/rasă: albă · Liceul: (retras la 16 ani) · Țara: Irlanda

Tot azi sunt nascuti

Eric Martsoff din “Pasiuni”, Julian McMahon din “Prietenie pe muchie de cutit” –“Nip/Tuck”, “Farmece” si “Profiler”, Benedita Pereira din “Nincuem como Tu” si “Capsune cu zahar”, Jorge Salinas din  “La Esposa Virgen”, “Mi destino eres tu” si “Mariana de la noche”, Sasha Mitchell din “ER”,   “Dallas” si “Step by step”, Roxanne Hart din “Chicago Hope”, “Numbers” si “Dream On”, Betty Thomas din “Hill Street Blues” si Nicolaj Coster – Valda din “New Amsterdam”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata