Jocuri ușoare de făcut în cuplu

De ce să te duci la terapie de cuplu, când o puteți face împreună acasă? Uite câteva exerciții ușoare pe care le puteți face în doi, desprinse din ceea ce se întâmplă la terapia de cuplu. Pot reprezenta o bună ocazie să vă analizați relația, modul vostru de a reacționa și să vă și îmbunătății de asemenea, modul de a comunica.

  1. Exerciții cu eșarfa

Faceți rost de o eșarfă cât mai lungă, stați în picioare, iar fiecare dintre voi țineți în mână un capăt de eșarfă. Practic aveți partea voastră de responsabilitate egală în legătură cu ce se va întâmpla cu eșarfa, care, în realitate înseamnă relația voastră. Acum veți începe jocul și urmăriți-vă reacțiile. Care va fi răspunsul de la capătul celălalt? Cum vă simțiți dacă răsuciți eșarfa pe mână astfel încât vă treziți destul de aproape unul de celălalt? Cum ar trebui să țineți eșarfa pentru a vă simți confortabil?

  1. Ce apreciez la tine

Poate că ați avut nenumărate conflicte sau sunteți de atât de mult timp împreună încât pur și simplu nu v-ați mai pus de mult întrebarea ce vă place cu adevărat unul la celălalt. Realizați o listă de 5 lucruri pe care le apreciați unul la celălalt și din ce motiv. Explicațiile să fie cât mai evidente. Citiți-vă lista unul altuia, pe rând, fără să vă întrerupeți din vorbire. Ce simțiți atunci când auziți aceste vorbe? La nivel individual, jocul se numește Palma mea cea norocoasă. Când rogi 5 cunoscuți să îți facă o listă cu 5 calități pe care ei consideră că le deții.

  1. Exerciții de perspectivă

Deja știați că există anumite lucruri asupra cărora cădeți destul de greu de acord, iar unele pot reprezenta o sursă permanentă de tensiune. Din acest motiv, este necesar să vă puneți unul în pielea celuilalt. Luați două scaune pe care să le așezați în mijlocul sufrageriei. Fiecare va sta pe câte un scaun. Unul dintre voi își va expune problema, după care faceți schimb de locuri pe scaune. Tu fiind acum pe scaunul lui de exemplu, îi argumentezi cât mai în detaliu viziunea ta asupra problemei lui. Ca și cum ai fi acel partener care își exprimă punctul de vedere.

  1. Mima din cuvinte

Aici nu vă veți folosi de gesturi, așa cum probabil te-ai fi gândit, asemeni jocului de mimă, ci din cuvinte. Vă imaginați că fiecare dintre voi îi face celuilalt un cadou imaginar, însă nu îi puteți spune numele. Doar îl descrieți, fără a oferi indicii evidente. Partenerul trebuie să își dea seama despre ce este vorba. Veți râde, veți deveni curioși, iar în acest fel, vă veți antrena comunicarea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata