Jason Mamoa din „Aguamen” implineste 43 de ani

Joseph Jason Namakaeha Momoa este un actor si model american,celebru pentru rolul Ronon Dex (2005-2009) din Stargate Atlantis,cat si pentru rolul Khal Drogo din serialul HBO Urzeala Tronurilor. S-a nascut la 1 august 1979 in Honolulu, Hawaii. A crescut in Norwalk, Iowa, alaturi de mama sa. Dorind sa isi descopere radacinile hawaiene s-a reintors in locul sau natal pentru a-si completa studiile si pentru a descoperi mai multe despre istoria acestui tinut. O coincidenta face ca personajul care l-a facut cunoscut, Jason din serialul Baywatch Hawaii, sa aiba o istorie similara cu cea a actorului care i-a dat viata pe ecran.

Jason a fost mai apoi descoperit de designerul Takeo, iar cariera lui ca model a inceput. In 1999 a castigat titlul de „Cel mai bun model din Hawaii”. In adolescent a devenit cel mai tanar salvamar din istoria coastei de sud a Statelor Unite. Jason Momoa este cunoscut si pentru pasiunea sa pentru sporturi cum ar fi hockey si surfing, pictura, studiul Budismului.

In prezent acesta are doi copii cu partenera sa,actrita Lisa Bonet:Lola Ioiani Momoa(n.2007) si Nakoa-Wolf Manakauapo Namakaeha Momoa(n.2008).

O caracteristica distinctiva a lui Jason Momoa o reprezinta coafura sa – dreadlock. Actorul a decis sa renunte la aceasta dupa ce a inceput filmarile la serialul Stargate Atlantis, in care apare in momentul de fata deoarece aceasta coafura ii crea probleme in timpul filmarilor. Producatorii au decis insa ca parul sau reprezinta un simbol distinctiv al personajului pe care il interpreteaza, motiv pentru care Jason este nevoit sa poarte o peruca pe platourile de filmare. Potrivit actorului aceasta peruca este mai incomoda decat parul sau natural.

Nume real: Joseph Jason Namakaeha Momoa · Locul naşterii: Honolulu, Hawaii, SUA · Data naşterii01.08.1979  · Ocupaţie: Actor, model · Constituţie: subţire · Înălţime: 193 cm · Culoarea ochilor: căprui · Culoarea părului: castaniu · Zodia: Leu · Etnie/rasă: multirasială · Țara: SUA

Tot azi s-au nascut

Ilinca Manolache din „Lacrimi de iubire”, Max Carver din „Teen Wolf” si „Neveste disperate”,  Jennifer Gareis din “Tanar si nelinistit” si “Dragoste si putere”, Damian Bichir din “Zapata”,
John Caroll Lynch din Close to Home, Dana Sparks din Pasiuni, Melrose Place, LA Law, Full House si JAG si Laura Jhonson din Dallas, JAG si “Falcon Crest”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata