Iubești mirosul lavandei? Iată în ce combinații o poți folosi în buchetul de mireasă

Folosirea lavandei pentru buchetele de mireasă nu este o tendință nouă, ci datează de câțiva ani, aceasta fiind folosită de miresele îndrăznețe sau care își doresc o nuntă în stil provensal. Principalul avantaj pe care lavanda îl oferă în cadrul buchetelor de mireasă, dar și al altor tipuri de aranjamente florale este versatilitatea – se combină ușor cu flori în nuanțe pastelate sau clasice. Buchetul de mireasă din lavandă poate fi monovariant sau pus în valoare cu alte flori, precum: trandafiri, garoafe, orhidee, bujori, freesia sau hortensie.

De ce se folosește lavanda în buchetul de mireasă?

Lavandă este un tip de floare extrem de frumoasă, ce nu ia din lumina reflectoarelor rochia de mireasă și, în plus, este ușor parfumată. Din latinescul  «lavare», lavanda semnifică «a curăța». Privind în Antichitate, egiptenii se foloseau de această plantă pentru a îmbălsăma cadavrele.

 

De cealaltă parte, mai există o legendă. Se spune că Fecioara Maria a dat lavandei un miros neobișnuit, răsplătind-o pentru faptul că hainele lui Iisus s-au uscat rapid pe tufișul ei. Totodată, lavanda este simbolul orașului francez Provence, dar crește și în Crimeea, teritoriul Krasnodar, India, în Insulele Canare.

 

Din punct de vedere al simbolisticii, lavanda înseamnă bogăție, puritate, nobilime și iubire. Totodată, este floarea lui Mercur, zeul înaripat care mediază între zei și muritori.

Modele de buchete de mireasă cu lavandă

Sunt o mulțime de buchete de mireasa care pot fi realizată având la bază lavanda. Nuanța de lila se potrivește perfect cu tonuri de roz pal, alb, roșu, albastru, albastru, violet sau chiar cu tonurile pastelate.

Mono-buchet de lavandă mov

Combinația de mov cu puțin alb simbolizează intuiția, creativitatea și spiritualitatea.

Combinația de lavandă parfumată și bujori

Buchetul de mireasă din lavandă și bujori este ideal pentru a sublinia sensibilitatea și feminitatea. Totodată, un astfel de buchet va arăta șic, magnific, delicat, compact, luxos.

Buchet de mireasă din lavandă, orhidee și trandafiri albi

Pentru o pată de culoare, floriștii folosesc trandafiri cu tulpini lungi sau tipuri de trandafiri mici, la care adaugă orhidee și lavandă, pentru un plus de culoare. Un astfel de buchet va captiva pe oricine cu o gamă ideală de nuanțe armonioase complementare.

Cum trebuie să fie buchetul de mireasă din lavandă?

Designul aranjamentului floral trebuie ales în conformitate cu tematica generală a nunții, stilul și personalitatea miresei. Astfel, un buchet de acest gen poate fi luxos (pentru o nuntă somptuoasă), elegant (pentru o nuntă modestă), rafinat (pentru o nuntă sofisticată) sau creativ (ideal pentru nunțile avangardiste).

 

Față de orice altă floare, lavanda este capabilă să se plieze oricărora dintre stilurile menționate mai sus. Dacă alegi un buchet doar din lavandă îl poți usca după eveniment, lega cu o panglică și amplasa la loc de cinste, ca o amintire. Mirosul te va delecta de fiecare dată.

 

În concluzie, dacă dorești să integrezi lavanda în buchetul de mireasă, nu ar strica să ceri ajutorul unui florist cu experiență. Acesta va crea un buchet perfect pentru evenimentul tău, ținând cont de simbolistica florilor, de tipul de eveniment și de personalitatea ta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata