Îți dorești un gazon perfect? Urmează acest 5 sfaturi și bucură-te de o oază de verdeață!

Tocmai te-ai mutat la curte și îți faci planuri pentru a avea grădina la care ai visat întotdeauna? În acest caz, ar fi bine să începi prin a planifica gazonul: unde îl vei planta, care va fi suprafața din curte acoperită de gazon și cum îl vei îngriji. Pentru a-ți veni în ajutor, în continuare îți oferim cinci sfaturi pentru îngrijirea ca la carte a unui gazon!

     1. Învață cum să alegi gazonul

Există mai multe tipuri de gazon ideal pentru grădinile caselor, așa că trebuie să îl alegi pe cel care se potrivește cel mai bine locului unde este amplasată casa ta și de asemenea caracteristicilor curții. În primul rând, poți opta pentru un gazon ornamental, care se potrivește oricui. Este format dintr-un mix de ierburi fine în nuanțe de verde închis și foarte dens. Dacă ai o curte cu mulți pomi, arbuști și alte plante, atunci optează pentru un gazon pentru umbră, care nu are nevoie de prea multă lumină și care tolerează și alte plante în jur. Dacă locuiești într-o zonă cu temperaturi extrem de ridicate, unde nu există umbră și vrei să te bucuri de un gazon superb, alege unul pentru zone uscate. Iar dacă îți place aspectul unui gazon perfect tuns, dar nu vrei să pierzi timpul, optează pentru un gazon pentru robot de tuns iarba.

     2. Pregătește terenul pentru plantarea gazonului

Pentru a crește uniform și pentru a-și arăta adevărata frumusețe, gazonul are nevoie să fie plantat pe un teren primitor. Astfel, înainte de plantare va trebui să urmezi câteva etape. În primul rând, îndepărtează orice buruiană existentă pe teren fie manual, fie cu ajutorul unor unelte speciale, cum ar fi motocoasa, fie cu erbicide, caz în care va trebui să aștepti măcar două săptămâni până la însămânțarea terenului. Un alt pas important înainte de însămânțare este afânarea pământului și verificarea calității solului. Înainte de plantare, nivelează terenul cu ajutorul unei greble și aplică îngrășăminte adecvate. Cu o zi înainte de plantarea gazonului, trebuie să uzi pământul.

     3. Folosește îngrășăminte gazon adecvate

Am menționat ingrasaminte gazon, deoarece fără acestea nu te vei bucura de un gazon bogat și frumos, care crește ,,ca în povești”. În acest sens, îți recomandăm un Fertilizant universal flori, plante de interior și de balcon, fructe, gazon, grădină, 1 kg, pe care îl poți comanda din magazinul online Fitomag.ro.

     4. Tunde gazonul regulat

Un gazon frumos este un gazon întreținut și tuns în mod regulat. Pentru a te bucura de cel mai frumos gazon, va fi nevoie să îl tunzi maxim la două săptămâni, ideal la săptămână. Te poți ajuta de diverse unelte de grădinărit, chiar și cele electrice sau poți opta pentru un robot de gazon.

     5. Investește într-un sistem de irigare

Gazonul are nevoie de udări regulate, astfel că este mai simplu să investești într-un sistem de aspersoare, pe care le poți programa astfel încât să te asiguri că gazonul tău va primi îngrijirea de care are nevoie. BIneînțeles, dacă ai timpul necesar și dacă îți face plăcere, poți uda personal gazonul, cu ajutorul unui furtun.

Așadar, dacă îți dorești un gazon frumos și sănătos, ține cont de sfaturile noastre!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata