Îţi dezvăluim 3 secrete ale fericirii

Fericirea este chiar în faţa ta! Aceste trucuri te învaţă cum să „prinzi” fericirea şi să o „păstrezi” pentru totdeauna!

Imaginează-ți următorul scenariu: Locuiești într-o vilă luxoasă, ai o grămadă de bani și un dulap plin cu haine de designer. Poate acum te gândești: „În stilul ăsta aș trăi super fericită!”. Convingerea aceasta este însă doar o iluzie. Zicala „Banii nu aduc fericirea” nu este o invenție menită să îi consoleze pe cei săraci. Lucrurile materiale nu sunt cele care ne oferă sentimentele de emoție și entuziasm, asociate cu fericirea. Cu siguranţă, ne bucurăm atunci când primim cel mai modern telefon de pe piață, dar este un sentiment de moment. Fericiți, în adevăratul sens al cuvântului, suntem atunci când ne simțim liberi, mândri de noi înșine și lipsiți de stres. Suntem super ha-ppy când râdem până ce ne dau lacrimile sau când vedem că băiatul de care suntem îndrăgostite ne zâmbește dulce, cu subînțeles. În astfel de momente ne simțim fericite, ca și cum am zbura pe un nor de puf. Te poți bucura de acest sentiment zilnic! Ce înseamnă însă fericirea? Nu este atât de greu de aflat. Este vorba doar de trei reguli simple:

Trăieşte intens!

În zilele de școală în care ești foarte stresată, cel mai relaxant este să te gândești la sfârșitul de săptămână. Somnul lung și liniștit, plimbarea cu prietenii sau ora de aerobic, toate aceste lucruri îți fac plăcere și îți oferă energie pozitivă. Învață să găsești fericirea chiar și în activitățile zilelor obișnuite. Nu-i așa că este extrem de relaxant să savurezi un baton de ciocolată, care ți se topește în gură? Sau să mergi cu prietena ta cea mai bună la shopping și să vânați cele mai mari reduceri? Savurează micile bucurii ale vieții și păstrează amintirea lor în suflet, ca pe o comoară!

Iubeşte sincer

Iubirea, cel mai frumos şi mai intens sentiment, este secretul unei fericiri de lungă durată.Toţi ne dorim o relaţie de vis, cu întâlniri romantice, sărutări pasionale și fluturi în stomac. Este minunat să trăim astfel de momente alături de un băiat cu totul special! Nu fi tristă însă dacă nu ai încă un iubit. Asta nu înseamnă că nu poţi fi fericită. Iubirea are multe forme! Gândește-te cât de entuziasmată ești când pleci în oraș să le cumperi un cadou părinților. Surpriza pe care o facem celor dragi este totodată un cadou pe care ni-l dăruim nouă: un moment de bucurie. Nu uita de clipele memorabile petrecute alături de prietenele tale cele mai bune! Încearcă să nu-ţi petreci timpul liber singură, închisă în casă, ci ieşi cu ele. Gătiţi ceva gustos, decoraţi-vă camerele şi faceţi poze. Orele frumoase petrecute împreună vă vor apropia şi mai mult, iar acestea reprezintă reţeta unei prietenii puternice. Aşadar, nu are rost să fii tristă dacă încă nu ai un iubit. Bucură-te de clipele petrecute alături de persoanele dragi. Îl vei cunoaşte curând şi pe băiatul la care ai tot visat, iar atunci când se va întâmpla, îl vei fermeca instantaneu cu starea ta de bine. Când radiezi de fericire eşti mult mai frumoasă,
iar băieţii observă acest lucru!

Distrează-te

Cea mai rapidă reţetă a fericirii este o porţie sănătoasă de râs! Aminteşte-ţi cât de uşoară te simţeai în seara în care ai râs cu prietenele până ce v-au dat lacrimile. Toate persoanele din jur care te fac să zâmbeşti îţi îmbunătăţesc starea de spirit. Gândeşte-te la fata timidă a clasei, care te uimeşte cu talentul ei la desen, sau la portarul şcolii, care te salută vesel în fiecare dimineaţă. Energia pozitivă emanată de ei se reflectă şi asupra ta! Aşadar, caută să ai în jurul tău persoane optimiste, care prin şarmul lor îţi aduc zâmbetul pe buze. Din când în când, aminteşte-ţi de copilărie, fredonează cu voce tare melodia ta preferată, dansează şi râzi în faţa oglinzii, făcând diverse mutre haioase. „Don’t worry, be happy!”

Articol preluat din numărul 6 al revistei Super BRAVO Girl!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata