Interviu Valentin Nelepcu: „E horror sa tii un om productiv in casa”

Pentru actoriii de la noi, profesionisti sau independenti aceasta pandemie de coronavirus nu a fost pe placul lor, pentru ca s-au pierdut bani, teatrele au fost inchise si nu se joaca decat in spatii deschise. Am stat de vorba cu Valentin Nelepcu, un tanar actor independent, care ne-a povestit cum a trait perioada de izolare si cum s-a descurcat lunile acestea. Mai multe cititi in interviul exclusiv pe care ni l-a oferit.

Bravonet: Esti unul dintre actorii independenti carora li s-au anulat spectacolele…
Valentin Nelepcu: Da, sunt unul dintre actorii independenti fara studii care face teatru din placere. Si, da, s-au anulat multe spectacole

valentin nelepcu
valentin nelepcu

Cum a fost in aceasta pandemie pentru tine?
A fost ciudat, uite, noi, ultimul spectacol l-am avut in noiembrie, anul trecut. Asta inseamna ca noi suntem nejucati de aproape un an.

Dar am observat ca ai „jucat” un episod amuzant pe Tik Tok
Da, ne-am amuzat.

Dar de ce nu faci mai multe?
Nu am timp, dar imi dau seama ca asta merge foarte bine. Daca nu mai faci teatru pe scena pentru ca au inchis teatrele si nu mai ai unde sa joci, eventual in gradina publica, poti sa te reorientezi catre zona de TikTok.

valentin pe scena
valentin pe scena

Actorul Vlad Logigan a fost foarte activ pe retelele de socializare in pandemie…
Ideea ca piesele pe care noi le pregatim si genul acesta de spectacole nu se prea muleaza pentru a fi puse intr-un spatiu de genul acesta, intr-un spatiu deschis. Am vazut ca multi s-au reorientat. Pe principiu ca nu mai merg sa joc in teatru clasic, merg si joc in gradina. Dar nu se pupa si proiectele pe care le pregatim noi si nu le putem adapta pentru zona asta. Si atunci pentru noi e pauza, insa cu repetitii, cu tot felul de intro-uri, dar nu cu spectacol de teatru pe scena. Si nu stim cand se va relua. Avem 4 sau 5 spectacole pe care le-am preagatit inainte de pandemie dar nu ai cum sa le faci afara. Avem multe spectacole pe care le-am pregatit si pe care abia asteptam sa le jucam, atat eu cat si Dorin Eugen Ionescu (www.cursuri-actorie.com) cel care se ocupa de scoala de actorie ArtEveryWhere, acolo unde eu m-am dezvoltat artistic”.

spectacolul Herviss Family - The 3-rd part
spectacolul Herviss Family – The 3-rd part

Vi s-au anulat proiecte, planuri din cauza pandemiei?

Dorin si cu mine am fost acceptati sa jucam in cadrul Fringe Festival din Edinburgh Scotia la editia din August, unde am fost acceptati cu performance-ul Herviss Family – The 3-rd part – anul acesta, insa pandemia a dat peste cap totul asa ca vom merge anul viitor.

Tu te-ai reorientat si te-ai angajat…
Eu oricum nu castigam din teatru… O faceam de placere. Eu am job de HR – training si atunci eu castig din asta. Iar teatrul pentru mine este o placere, atat pentru mine cat si colegi e ceva de relaxare, o exprimare altfel si de a petrece timpul intr-o zona culturala artistica. Noi nu o faceam pentru a castiga. Dar pentru actorii profesionisti e o problema. Pentru ca nu mai sunt spectacole nu mai sunt bani.

afis piesa dorin eugen ionescu
afis piesa dorin eugen ionescu

Ce ai facut in pandemie?
Mi am schimbat jobul in aprilie, cand a inceput pandemia. Am schimbat locuinta, am stat doua luni jumate in casa ca noi toti. M-am angajat astazi la Regina Maria si maine a venit pandemia. Ceea ce a fost un soc pentru ca incepi un job nou, esti super entuziasmat. Insa ideea de a sta non stop inchis si de a merge doar la supermarket si inapoi si atunci te oprea si politia pentru mine a fost dramatica. N as vrea sa mai trec prin asta. A fost o stare diferita de cum sunt eu normal. Pentru un om care pleaca la 7 dimineata de acasa si se intoarce la 12 noaptea sa stea non stop inchis in casa este un soc psihic si fizic. Si in aceasta perioada am lucrat de acasa, cu pregatiri de materiale, un mix de repetitii online la teatru de la 19.00 la 22.00 . Toata ziua in case repetand, citind si vazand seriale. Am incercat sa-mi umplu timpul cu lucruri productive. Repet, un om productiv sa fie tinut in casa e horror.

N-ai devenit un tiktoker inrait…
Stii care-i faza? Nu ma atrage neaparat zona asta si nu ma preprezinta foarte tare. Mi se pare ca toata lumea face aceleasi lucruri si foarte putini fac continut orginal. Ok, dansul acela cunoscut pe care l-a facut toata lumea am zis ca vreau sa-l fac si eu, e funny, ne-am distrat, insa nu stiu daca o sa ma reorientez catre partea de TikTok. Nu ca n-as putea sa fac asta. Partea asta cu social media te atinge pina intr-un punct pina la un punct cand nu mai simti nevoia sa postezi tot timpul, sa afisezi poze. Pe facebook nu am mai postat asa des. Dar cred ca ma atrag mai mult pe story si sunt foarte multi care fac asta. Mi se pare mai interesant sa faci asta.

Pe Valentin il gasiti pe facebook –  https://www.facebook.com/valentinnelepcu

si instagram – https://www.instagram.com/valentinnelepcu/

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata