Interviu Satrn: „In aceasta pauza m-am specializat in bucatarie”

Satrn sau Vlad Alecu este cunoscut din proiectul „Instinct”, cu care a participat si la Eurovision cu piesa „Petale”. De attunci si-a schimbat numele si acum canta cu pseudonimul Satrn, asa ca ne-am gandit sa aflam mai multe despre el si am stat de vorba si a iesit urmatorul interviu exclusiv.

Bravonet: S-a relansat www.bravonet.ro si am vrea sa stim ce amintiri ai legate de revista?
Satrn: Salut Bravonet, și mă bucur să aud că ați revenit. Îmi amintesc cu nostalgie cand eram mai mic, cumpăram mereu revista pentru a fi la curent cu informații despre artiștii preferați de atunci, ce planuri aveau aceștia, cum se îmbrăcau, care era stilul lor personal, lucruri care m-au influențat crescând.

satrn - vlad alecu
satrn – vlad alecu

Cum a fost pentru tine in izolare, unde si si cine ai stat?
Izolarea pentru mine a fost pe de-o parte o vacanță, iar pe de cealaltă parte o perioadă complicata din punct de vedere mental, întrucat creierul câteodata e copleșit în fața incertitudinii. Vechi anxietăți personale dar și generale vizavi de cum va se va schimba lumea dupa acest virus a venit la suprafață. A fost important să-mi ocup timpul cu diverse activități, pentru a avea mintea ocupată.

Ai fost inspirat, ai compus ceva nou sau ai lansat o noua melodie?
A fost o perioadă bună să lucrez la idei noi, de unele sunt foarte încântat și abia aștept sa le lansez. Am lansat cel de-al doilea single “Lady” care vorbește despre momentele întunecate, când am simțit că pierd controlul, într-o manieră metaforică și pozitivă.

Ce pasiuni noi ti ai descoperit in izolare?
Am descoperit ca pot să-mi gătesc singur preparate, care înainte păreau complicate. Nu sunt un profesionist nici azi, dar m-am îmbunătățit la gătit. În rest pasiunile sunt aceleași, îmi exersez vocea, lucrez la idei noi și ies foarte des cu bicicleta.

Spune ne te rog cum ai debutat si de ce ai ales numele de scena?
Am fost implicat în mai multe proiecte muzicale de grup (Trupa Instinct -„Petale”) și am participat la multe concursuri, unde am fost finalist. Am început să lansez solo anul trecut, după care am format echipă cu colegi și prieteni buni ai mei -> KLYDE, HERA și NAJAH. Numele se datoreaza firii mele filozofice, și vine de la planeta zodiei mele, Saturn. Am fost mereu fascinat de univers, energie și consider ca talentul și inspirația vin de undeva de sus. Numele de scenă ma face să mă simt conectat.

SATRN - Lady landscape
SATRN – Lady landscape

Ce planuri muzicale ai si cu cine colaborezi?
Plănuiesc să-mi lansez ideile în care cred cel mai mult, și momentan următoarele single-uri le voi lansa solo. Dar am câteva idei în lucru în colaborare cu colegii de studio. Mă bucur că mi-am descoperit identitatea muzicală și urmeaza sa lansez piese în același stil de R&B alternativ.

Cine ti a fost alaturi la debut si cine te a ajutat?
Incă la debut părinții mei au fost cel mai important factor de sprijin, deoarece au crezut în mine și în procesul meu ca artist. Am avut șansa sa fiu semnat cu 2 dintre cele mai mari case de discuri din România care m-au format și m-au învățat ce înseamna industria și cum funcționează aceasta.

Cine iti este acum alaturi? Cum este sa fi artist independent?
A fi artist independent vine cu unele avantaje dar și cu anumite provocări. Avantaje sunt cele ale controlului creativ în sensul ca tu decizi pentru tine direcția muzicală, conceptele de lansare, stilul vestimentar și metodele de promovare. Provocările sunt faptul ca trebuie să-ți finanțezi singur activitatea și să te ocupi de toate etapele pâna la lansarea unui single. Cand se aliniaza planetele totul e frumos, când nu, atunci înveți cum să nu te dai bătut 🙂

Ai un mesaj pentru cititorii nostri?
Vă aștept pe canelele mele de socializare pentru noutăți și lansări și vă transmit energie pozitivă. Rămâneți pe BravoNet pentru a descoperi muzică și artiști noi ! Ma gasiti pe instagram @iamsatrn

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata