Interviu Radu Sarbu ex O-Zone: „Prima mea urcare pe scena a fost un DEZASTRU!!!”

Trupa O-Zone a facut istorie de-a lungul timpului iar Radu Sarbu, unul dintre componenti ne-a povestit despre inceputurile lui in muzica si cum a fost pe vremea cand avea succes dar si ce se inatmapla cu cariera solo.
Bravonet.ro: Ce amintiri legate ai de perioada Bravo, bravonet.ro? Ai avut ceva intamplari de la sedinte foto cu colegii tai?
Radu Sarbu: O daaa! Dacă nu mă inșeala memoria cred ca prima venire la Bucuresti a fost pentru sedința foto de la revista Bravo. A fost o experienta fantastica, oameni noi oameni creativi si pozitivi. Pentru mine a fost usor “socant” pentru ca a trebuit sa ma las pe mana stilistilor de la revista si pana atunci nu avusem asemenea experienta dar, intr-un final, a iesit totul la superlativ, spre norocul meu!.

o-zone dan radu si arsenie
o-zone dan radu si arsenie

Iti mai amintesti cand ai urcat prima oara pe scena? Si cine ti a dat o mana de ajutor la inceput?
Nu am sa uit niciodata asta! Prima mea urcare pe scena a fost un DEZASTRU!!! Am avut de interpretat o piesa in cadrul unei festivitați de la scoala si anume, trebuia sa interpretez acompaniat la acordeon de catre un coleg “Trandafir de la Moldova”! Am fost selectat de diriga pentru ca aveam aptitudini muzicale insa, nu aveam deoc experienta, deci cand am urcat pe scena si am auzit vocea mea pentru prima data la microfon, mi s-au inmuiat genunchii si nu mai vedeam decat ceață in fața ochilor, am uitat si melodie și, mai mult de atat, pentru ca nu mai știam nici versurile nici melodia am inceput sa improvizez cuvintele la nimereala iar unde nu-mi ajungeau cuvinte, bagat si cate un “mai-mai-măăiiii… ))) în acel moment am crezut ca se prabuseste scena sub mine dar, cumva am reusit s-o duc pana la capat si, cred ca m-am teleportat efectiv din scoala spre casa! Aceasta experienta nu m-a descurajat însă, ci dimpotrivă mi-am stabilit un obiectiv clar sa-mi depasesc acesta frica de scena si cred, presupun ca am reusit.
De prima piesa lansata iti mai amintesti?

Familia-Sîrbu
Familia-Sîrbu

Da clar, daca vorbim despre o lansare ca la carte cu un label (casa de discuri), a fost cu trupa O-Zone, cu piesa “Numai Tu” dar pana la O-Zone am avut piese proprii lansate la nivel local in orasul meu ca solist impreuna cu o trupa locală de pop-rock, era un hobby pe atunci dar care imi aducea multa satisfactie pe lângă meseria mea de baza de DJ si producator muzical si artistic in cadrul unui centru cultural din Orasul meu Orhei.
Ai facut parte din trupa O-Zone. Cum iti explici ca piesele voastre se canta si acum?
“Ce a fost nu s-a pierdut” vorba cântecului! Impreuna cu O-Zone am scris istorie iar istoria nu se uita :), risc sa par un pic lipsit de modestie dar asta este adevarul. Atunci cand colindam lumea in lung si-n lat, ma uitam prin geamul avionului deasupra norilor si ma gandeam, copii mei vor fi mandri, chiar daca, atunci încă nu realizam in totalitate amploarea tuturor evenimentelor care mi se întâmplau…! Copii mei, si generatia lor fredoneaza si azi melodiile, iar acest lucru nu poate decat sa ma bucure, nu stau sa caut explicatii in acest sens, cred ca acele piese sunt înzestrate cu o energie pozitiva nesecată, care le face sa fie mereu actuale.

o-zone
o-zone

In aceasta perioada de izolare ai piese noi? Vei lansa in curand ceva nou?
Daa, in aceasta perioada am fost mai productiv ca oricand.. am deja finalizate urmatoarele trei single-uri ca interpred si producator Radu Sirbu, trei single-uri in colaborare cu Sianna. Ca producator si autor alaturi de Sianna si Rassada Muisc, deja avem pregatite noile single uri pentru Dj Layla si inca cateva colaborari cu artisti internationali. In Rusia avem doua piese situate pe primele pozitii din topurile generale TV si Radio, piese produse si compuse de noi pentru artisti de talie mare, din Russia.
Colaborezi si cu fostii colegi de trupa, ai lansat de curand o piesa. Cu Dan Balan ai mai vorbit?
Da, ocazional când este cazul vorbim. Recent am lansat impreuna cu Arsenium ca doi artisti independenți o piesa care deja se bucura de succes in mai multe tari, piesa se numeste “Lay Down” am decis sa lansam aceasta piesa acum chiar daca am inregistrat-o acum doi ani, am considerat ca mesajul piesei este cat se poate de actual iar fanii nostri au primit-o cu multa bucurie pentru ca au asteptat de multi ani. Ei ne tot trimiteau mesaje sa facem o colaborare, e un cadou pentru ei si o recunostinta din partea noastra pentru ca sunt alaturi de noi de atata vreme.

radu sarbu de la debut
radu sarbu de la debut

Colaborezi cu sotia ta. Ce urmeaza in cariera voastra?
Sot si sotie suntem acasa, la job in cadrul studioului Rassada Music suntem o echipa “de șoc”. Sianna este umar la umar cu mine si împreuna formam o echipa mizicala perfecta, ea se specializeaza in liniile melodice si textele pieselor iar eu sunt responsabil de parte de productie muzicala, sound. Pe langa toata partea creativ/artistica mai conducem si gestionam afacerea, muzica in primul rand este arta dar, pe langa arta, muzica mai este si o afacere.
Un mesaj pentru cititorii nostrii?
Ascultati muzică, citiți bravonet și pastrați energia bună! Să fiți sănătoși. ✌

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata