Interviu Laura Galea: „Cred că muzica e un element esential în viețile noastre ale tuturor”!

Laura Galea a lansat o piesa „Nu E”, insotita de un videoclip. Acum, inainte de sarbatori, ne-m gandit sa vedem cate ceva despre ea si cum va petrece de sarbatori. Asa ca puteti citi mai multe in interviul urmator.

Bravonet: Cum/când ai început să cânți și ce ai făcut în cei 11 ani în care ți-ai perfecționat vocea, stilul etc?

Laura Galea: Am cântat de când mă știu, îmi amintesc că eram puștoaică și încercam să imit diverși artiști, le cântam piesele și chiar îmi reușea. Apoi, am fost foarte influențată de pasiunea mamei pentru muzică, ea cânta la pian, deși nu a îmbrățișat această carieră, iar eu ascultam fascinată de fiecare dată. Așadar, muzica a făcut parte din viața mea dintotdeauna. La 13 ani m-am apucat de muzică la modul mai serios, când am început orele de canto. La facultate am ales să merg în Londra, la University of Westminster – Commercial Music Performance, unde am trăit o perioadă minunată, am învățat foarte multe, mai ales că la clasă am avut ocazia să ne predea personalități din industria muzicală internațională, oameni care au compus pentru nume precum Rihanna, de exemplu. La fel de multe învăț și de 11 ani de când fac canto cu Crina Mardare, m-a ajutat enorm să mă înțeleg, să mă disciplinez, să evoluez.

Ce înseamnă pentru tine muzica?

Înseamnă tot. În primul rând, cred că muzica este un element esential în viețile noastre ale tuturor, la fel ca iubirea. Muzica unește. În același timp, pentru mine muzica are și o însemnătate aparte, nu este doar o modalitate de a mă exprima și de a transmite emoții, ci și elementul care mă unește de mama și de o senzatie de libertate.

laura galea solista
laura galea solista

Care este povestea piesei recent lansate?

Anul acesta programasem lansarea primului clip în primele luni ale anului, însă pandemia ne-a decalat planurile. În iarnă am petrecut o săptămână la munte, împreună cu echipa cu care am lucrat pentru acest proiect muzical, iar în toată acea perioadă am compus, am creat, am venit cu idei. Așa s-au născut mai multe piese, care vor alcătui primul meu EP. Piesa „Nu e” a fost de la început preferata mea și am insistat să debutăm cu ea. E o piesă cu un sound diferit, cu o notă de mister, o piesă în care cred că se poate regăsi oricine, o piesă care vorbește despre lumea gîndurilor și a frământărilor versus realitate. Cred că mulți dintre noi ne-am trezit prinși între ele la un moment dat.

Spuneai că ești pasionată de călătorii. Îți lipsesc? Care e cea mai frumoasă vacanță în care ai fost până acum?

Iubesc să călătoresc și asta îmi lipsește enorm. Anul acesta nu am avut parte de călătorii, am ales să stau acasă, dar sper ca în curând să ne putem relua acest obicei. Am avut parte de multe experiențe plăcute și pe care acum le apreciez mai mult ca oricând. Cel mai mult îmi place să merg în Maldive, iubesc apa și să stau cu orele la snorkelling și scuba diviung. O altă destinație care mi-a plăcut foarte mult a fost Cuba, o țară parcă încremenită în timp, dar plină de culoare. Și îmi place mult și America.

laura-galea
laura-galea

Ce vei face de Crăciun?

Anul acesta voi rămâne în București. Tradiția în familia noastră era ca de Crăciun să mergem la bunici, la Reghin și Tg. Mureș. Pentru mai multă siguranță și pentru a nu-mi expune bunicile, am ales ca anul acesta să ne vedem și auzim prin FaceTime. Vom păstra însă obiceiul de a ne trimite cadouri, pe care le vom desface în timpul video call-ului.

Ai vreo tradiție de iarnă preferată?

Îmi place să decorez casa și bradul în așa fel încât să fie cât mai festivă atmosfera în casa, iar asta nu va lipsi nici anul acesta. Îmi place să fac castane coapte și să beau ciocolată caldă.

Dar de Revelion?

Probabil că tot în București voi fi, încă nu știu. Oricum ar fi, îmi doresc să întâmpinăm un an mai bun, un an mai liniștit, le doresc tuturor sănătate și să fie bine. Oriunde ne va prinde noul an, asta e tot ce contează. Sper din tot sufletul ca anul viitor lucrurile să se schimbe în bine, pentru noi toți. De abia aștept să pot merge în vizită la bunici, să socializez, sa călătoresc și… să dăm drumul la concerte!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata