Interviu – Dr. Andrei Capră – Medic specialist în Estetică Dentară: „Am vrut să fiu propriul meu șef”

Dr. Andrei Capră este unul dintre cei mai de succes medici stomatologi de la noi din țară, fiind cunoscut și ca „dentistul vedetelor”. În acest interviu aflăm și povestea doctorului, dar vorbim și despre subiectul de mare interes – fațetele dentare.

Bravonet: Ce ne poți spune despre clinica ta? Când a luat naștere?

Dr. Andrei Capră:  Prima mea clinică a luat naștere în 2016. Am început cu o locație, apoi cu încă o locație și recent, în 2021 am renunțat cele două și m-am mutat în locația actuală, care este mult mai mare și are tot ce îi trebuie.

Explică-ne pe scurt despre fațetele dentare. Sunt de mai multe tipuri și cât sunt de costisitoare?

Fațetele dentare sunt de mai multe tipuri, însă depinde de la caz la caz. De pildă, acestea se pot face din Emax, care sunt mai ușor de realizat și au particularități diferite față de cele feldspatice, iar cele feldspatice sunt cele mai scumpe, acestea sunt foarte subțiri, fiind ca o lentilă de contact, merge să le pui pe o șlefuire de 0,8, 2, 0,1, 0,3 mm. Fațetele Emax costă 350 de Euro, cele Empress – 450 de euro și fațetele feldspatice – 650 de Euro.

Persoanele care vor să își îndrepte dinții se tem de aparatele clasice și în special de partea estetică, să nu se observe că au aparat dentar.

cabinet Dr. Andrei Capră
cabinet Dr. Andrei Capră

Aveți în clinica voastră, aparate care se văd mai puțin, spre invizibil? Există astfel de variante?

Da, avem toate tipurile de aparate dentare în clinică, adică folosim toate sistemele de ortodonție. Și aici depinde de la caz la caz, pentru că nu întotdeauna poți să mergi pe un aparat care nu se vede deloc, cum ar fi cel Invisalign, pentru că există cazuri complexe și atunci necesită aparat fix. Însă, se poate merge pe un aparat de safir dacă pacientul chiar nu își dorește să fie vizibil.

 

Ce te-a determinat să îți deschizi propria clinică stomatologică?

Am vrut să fiu propriul meu șef și să am controlul absolut, este destul de greu să lucrezi pentru alții. În primul rând, am vrut să realizez tot ceea ce îmi doresc, pentru că, de multe ori, când lucrezi pentru ceilalți, ești destul de limitat și atunci am ales să evoluez.

De ce ai vrut să devii stomatolog?

Pentru că asta mi-am dorit dintotdeauna. În principiu, eu am vrut să fiu pilot de avioane, însă, din cauza unor probleme de sănătate nu am mai putut să face treaba asta. A doua varianta pe scara mea de dorințe, legat de ce vreau să fac în viață, ar fi fost să fiu medic, dar nu știam exact ce specializare, după aceea m-am orientat către stomatologie.

Care sunt criteriile prin care îți alegi personalul? Ce trebuie să facă un student la Stomatologie, ca să lucreze la clinica ta?

Trebuie să fie foarte atent și activ, să prindă repede, din mers. Să văd implicare, pentru că dacă nu există, este degeaba.

dinti
dinti

De câte ori pe an este recomandat să mergi la medicul stomatolog?

Eu le zic pacienților măcar o dată pe an, dar recomandat este de 2-3 ori pe an. Consultul propriu-zis nu costă nimic, iar igenizarea costă în jur de 250 de lei, un preț acceptabil.

Oferă-ne 3 sfaturi pentru îngrijirea dinților

Spălați-vă cât mai des pe dinți, folosiți protocolul complet – 3 minute minim, ața dentară și apă de gură.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata