Interviu Andrei Tostogan: „In ultimii ani am fost persoana care a extras lozul câștigător in loteria pentru fericire”

Venit din Moldova sa cucereasca topurile romanesti, Andrei Tostogan si-a lansat propriul proiect si ne-a cucerit. Dupa ce a colaborat cu Lora sau Ami acum a lansat un nou proiect in care ne anunta ca s-a insurat!
Bravonet: Am revenit cu Bravonet online si am vrea sa stim ce amintiri ai legate de revista sau site ul nostru?
Andrei Tostogan: Eram fan si am citit mereu noutatile voastre.

tostogan
tostogan

Ai revenit cu o piesa si un videoclip nou. Spune ne povestea piesei dar si a imaginilor din videoclip
Cele mai speciale piese din repertoriul meu sunt cele inspirate din viața. In ultimii ani am fost persoana care a extras lozul câștigător in loteria pentru fericire, dar nu este de ajuns sa fii norocos, este foarte important sa și acționezi pentru a-ți consolida fericirea. In cazul meu, am simtit ca a venit momentul sa imi adun tot curajul și sa intreb: “N-ai vrea sa-mi fii mireasa?” O decizie ce mi-a adus fericirea suprema. Prin piesa «Mireasa» vreau să transmit că viața trebuie să continue frumos în orice condiții, iar dacă ți-ai găsit sufletul pereche, nu e loc și timp de frică pentru a face pasul important și de a cere mâna persoanei iubite. Pentru a compune piesa a fost suficient să descriu o perioadă frumoasă a vieții mele prin care am trecut și sunt fericit”

Ne poti spune cateva cuvinte despre tine? Unde si cand ai debutat si cu cine ai mai colaborat?
Ce tine de cariera mea muzicală, primii pași i-am făcut acum 10 ani in care am lansat piese ce m-au adus in topurile radio din Republica Moldova și pe marile scene de acolo. Cu trecerea anilor am avut marea placere sa colaborez cu artiști precum Ami pentru piesa “Sunt bine” și cu Lora pentru “Hopa Hopa”. Sunt originar din Republica Moldova, sunt compozitor și producător cu o prezență puternică în topurile muzicale din Republica Moldova și Kazahstan. În 2017 am lansat proiectul Tostogan’S și piesa „Se știe”, o poveste în versuri ce satirizează balcanismul zilelor noastre. A urmat „Cântec pentru țară” (alături de Runa și Kaira), iar la finalul anului trecut am cântat despre sentimente rănite și alegerile pe care le facem pentru dragoste în „Hai dă”, piesă ce se va regăsi pe primul album.

andrei tostogan solist
andrei tostogan solist

Unde si cu cine ai fost in izolare in ultimele doua luni?
Pandemia mondiala a impus o noua conduita socială cu care m-am adăptat și chiar m-am complăcut, pentru ca am avut o ocazie unica de a fi zi de zi alături de familia mea și am învățat sa prețuiesc in mod special aceste momente.

Ce pasiuni noi ti ai mai descoperit in izolare? Ai avut timp si pentru alte compozitii?
Ținând cont de faptul ca am stat mai mult de doua luni in autoizolare, am investit mult timp In amenajarea casei și curtii, pana și pe mine m-a surprins faptul ca in aceasta perioada am învățat sa pun gresie și sa ma ocup de gradina. Totodata, nu m-am putut despărți de muzica, așa ca am continuat sa lucrez la noi piese folosindu-mi căștile și laptopul și organizând sesiuni de compoziție online cu artiști din Elvetia, Cipru și România.

Ce planuiesti in partea a doua a lui 2020 avand in vedere situatia actuala?
In a doua parte a lui 2020 mi-aș fi dorit foarte mult sa pot călători, dar din păcate voi fi nevoit sa călătoresc imaginar prin piesele noi pe care le voi scrie.

Ai un mesaj pentru cititorii nostri?
In aceasta situație pandemică este foarte important sa fim responsabili, dar totodata nu trebuie sa uitam ca viața continua și cele mai importante valori se pot propaga chiar dacă purtam masca.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata