Interviu AMI: „Ma simt ca pestele pe uscat in izolare”!

Desi este cunoscuta in lumea muzicala cu numele de AMI, numele acesteia este Andreea Ioana Moldovan. Indragita solista miniona care a participat si la cateva reality-showuri a avut parte de multe provocari in izolare. In plus, ea si-a incantat fanii de-a lungul timpului si cu multe piese care au devenit hituri, cea care ne vine mai nou in minte este „Tramvai”, insa fiind si altele. Ce ne-a spus Ami puteti citi in continuare.

Bravonet: Iti mai amintesti de perioada Bravonet? Ce amintiri legate ai de atunci? 

AMI: Wow! Tin minte ca eram la liceu si abia asteptam sa apara cate un numar nou din revista Bravo, sa-l rasfoiesc, sa iau posterele cu Christina Aguilera, sa decupez articolele si imaginile preferate si sa mi le tapetez pe pereti sau usi. In acea vreme, majoritatea colegilor mei aveau camerele pline de sus pana jos cu postere cu artistii lor preferati. O savuram pentru ca intotdeauna venea cu recomandari pentru noi adolescentii, continut muzical – de care eram eu cea mai interesata, stiri si informatii din lumea showbiz-ului. Visam sa ma vad si eu intr-o zi pe o pagina din Bravo, inconjurata de artistii mei preferati.  

solista ami
solista ami

Pentru cititorii mai tineri, ne poti spune cum ai debutat? Ne poti spune cine ti-a oferit prima mana de ajutor in cariera? Oamenii care te-au ajutat?

Incepand cu parintii mei care m-au ajutat sa-mi descopar pasiunea, pana la profesori si producatori. Adi Colceru, producatorul cu care lucrez si acum, a fost cel care a descoperit in vocea mea ceea ce nici eu, nici altii n-au facut-o pana in acel moment. In 2012 a fost momentul in care m-am regasit muzical, ceea ce a insemnat si succesul meu de debut.  

AMI
AMI

Iti mai amintesti de prima piesa lansata la care ai lucrat?

N-as avea cum sa uit, pentru ca prima piesa lansata la care am lucrat a fost si primul meu single si primul Nr. 1 – Trumpet Lights sau mai simplu cum o stie lumea “Que esta pasando?”. Au fost primele mele versuri compuse pe o piesa. Atunci am debutat si ca songwriter iar succesul acestei piese mi-a confirmat atunci ca fac bine ceea ce fac si ca munca mea nu a fost in zadar. 

 Desi suntem in perioada de izolare am vrea sa stim daca mai ai timp sa compui?

Doar asta fac! In aceasta perioada de izolare mi-am compus albumul. Cu asta mi-am ocupat in mare parte timpul pentru ca imi doresc sa-l si lansez anul acesta. Am profitat la maxim de acest timp, am stat mai putin pe social media, Internet si m-am focusat pe lucruri productive.  

Ce inseamna muzica pentru tine?

 Am tot raspuns la intrebarea asta si intotdeauna am raspuns diferit. Imi dau seama ca niciodata nu pot exprima in cateva cuvinte ce reprezinta pentru mine. Iar pentru asta am si compus o melodie care va fi inclusa pe albumul meu, o piesa in care veti gasi declaratia mea de dragoste pentru muzica. Muzica e libertatea mea. Ma ajuta sa imi imaginez orice vreau, sa simt ce vreau, sa fac ce vreau. Ma ajuta sa imi desenez propria mea lume. Iar ea a vorbit in locul meu mai mult decat am putut eu sa o fac si va vorbi si de acum incolo. E vocea mea. 

 Cum vezi perioada asta in care sunt anulate spectacole si concertele?

Ma simt ca pestele pe uscat. Cel putin pentru noi, artistii,  e ca si cum cineva ne-a dat afara din casa. Scena e locul unde ma simt ca acasa si imi e dor sa simt din nou energia unui show live cu public. Nimic nu se compara cu acea stare. Insa tot ce putem face e sa ne obisnuim cu acest gand, pentru o perioada si sa gasim alte solutii pentru a fi aproape de publicul nostru. 

AMI este Andreea Ioana Modovan
AMI este Andreea Ioana Modovan

 Ce ai facut in perioada de izolare?

Ma odihnesc, citesc, ma uit la documentare, compun versuri, linii, imi notez idei pentru conceptul care o sa vina o data cu albumul si ma pregatesc pentru acel moment cand o sa imi revad publicul. 

 Ce muzica asculti?

De la muzica comerciala, pop, R&B, funk, disco, reggae sau jazz, pana la muzica clasica. Depinde de starea pe care o am. De cateva saptamani ascult pe repeat noul album a lui Dua Lipa care are influente disco si sunt in mood cu ea perioada asta.  

ami solista
ami solista

Cu cine dintre colegii din breasla ai luat legatura in perioada de izolare?

Intalniri virtuale pe instagram am cu aproape toti cei din lista mea. Cu unii fac sesiuni de songwriting online iar cu baietii din band-ul meu pregatesc un nou show pentru atunci cand vom putea fi din nou pe scena. 

 Ai un mesaj pentru cititorii Bravonet?

 Daca m-ai citit pana aici la ultima intrebare atunci inseamna ca deja faci parte din cea mai cool generatie. Generatia BRAVO! Stay cool!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata