Instalarea unei cabine de duș moderne: cu sau fără instalator? Care este cea mai bună modalitate?

Renovarea băii s-a transformat într-un proiect ambițios pentru mulți dintre noi, venit ca o necesitate, dar mai ales ca dorință de mai mult confort și stil. Dat fiind că majoritatea băilor de la bloc au dimensiuni reduse, pentru a economisi spațiul locatarii preferă cabinele de duș moderne.

 

Pe măsură ce interesul pentru renovările de baie crește, piața răspunde cu o varietate impresionantă de opțiuni pentru cabine de duș, de la modele standard, până la soluții personalizate, ca fiecare proprietar să găsească soluția perfectă, care să se alinieze cu preferințele estetice, dar și cu bugetul disponibil.

 

Dincolo de achiziția cabinei de duș în sine, o altă provocare este instalarea acesteia, pe care o poți face în regie proprie sau apelând la serviciile unui instalator autorizat. Nu uita că alegerea pe care o faci acum își va arăta efectele în viitorul nu prea îndepărtat, care se vor reflecta în costurile proiectului, dar și durabilitatea lucrării.

Instalarea în regie proprie – lucruri pe care ar fi bine să le știi

Instalarea în regie proprie a unei cabine de duș moderne poate părea o provocare, dar pentru entuziaști este cea mai bună ocazie de a-și demonstra abilitățile. Principalul avantaj este costul mult mai mic – astfel poți economisi sume considerabile, pe care le poți aloca pentru a comanda acum cabine de duș moderne de calitate superioară sau pentru alte proiecte de îmbunătățire a locuinței.

 

Finalizarea unei astfel de sarcini îți oferă și o mare satisfacție personală. Este, practic, recompensa muncii proprii și a timpului investit, de unde și mândria de spațiu renovat. În plus, poți alege cele mai convenabile momente pentru a te ocupa de proiect și de ajustarea lucrării în funcție de de alte obligații.

 

Doar că dacă este primul tău proiect ar fi bine să știi că cele mai multe cabine de duș moderne au caracteristici și sisteme avansate și ai nevoie de informații tehnice solide. Fără experiența și cunoștințele adecvate există un risc crescut de a face greșeli costisitoare.

 

Nu uita că instalarea incorectă poate duce la scurgeri de apă și daune semnificative în baie, costisitor de reparat, la care se adaugă anularea garanției produsului prin instalarea necorespunzătoare.

Când și de ce să lucrezi cu un instalator?

În ciuda costului inițial mai mare, această opțiune va face diferența între un proiect reușit și unul care pentru care vor fi necesare intervenții ulterioare.

 

Când alegi o cabină de duș cu caracteristici avansate, vei avea nevoie de cineva cu experiență, capabil să abordeze aceste lucrări eficient. Dacă nu ai experiență anterioară sau cunoștințe tehnice în domeniul instalațiilor sanitare este prudent să lași lucrarea în mâinile unui expert. Erorile de instalare au consecințe costisitoare și pot afecta funcționalitatea și siguranța băii.

 

Un instalator profesionist poate finaliza lucrarea mult mai rapid decât un amator, permițându-ți să te bucuri de noua ta cabină de duș fără întârzieri inutile. Experiența și cunoștințele unui profesionist minimizează riscul de erori care pot cauza daune, cum ar fi scurgerile de apă, care pot necesita reparații costisitoare.

Sfaturi pentru o instalare reușită

Indiferent de metoda aleasă, nu uita să citești atent instrucțiunile producătorului, să verifici kitul de instalare (să fie complet și fără defecte), să te asiguri că baia este pregătită și, nu în ultimul rând, să respecți normele de construcție și instalații sanitare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata