INSTAGRAM: 10 trucuri utile pe care trebuie neapărat să le știi

Dacă folosești des Instagram-ul, ar fi bine să înveți câteva trucuri care să-ți îmbunătățească experiența virtuală. Află cum să distribui o poză doar anumitor persoane, cum să oprești redarea automată a clipurilor video și multe altele:

 

Pune-ți pozele pe hartă

blogphot3

Foto: katiewagnersocialmedia.com

Poți face în așa fel încât fiecare poză pe care o uploadezi să fie etichetată cu locul în care a fost făcută. Instagram creează astfel o hartă virtuală a tuturor fotografiilor tale. Nu trebuie decât să activezi opțiunea ,,Add to Photo Map”, ca în poza de mai sus.

 

Scapă de tag-uri

Screenshot_2013-05-06-14-28-475

Foto: softonic.com

Dacă cineva te-a tăguit într-o fotografie care nu îți place, poți rezolva rapid și ușor problema. Nu trebuie decât să apeși cu degetul pe poză și să bifezi ,,Hide from My Profile”.

 

Cum să strângi mai mulți followeri

Când încarci o poză pe Instagram, e important să folosești hashtag-uri simple și des întâlnite. Spre exemplu, dacă pui o poză cu un Lamborghini, nu folosi #masinasmechera, ci #lamborghini. În felul ăsta, ai șanse mari ca tot mai mulți useri să dea peste fotografia ta și să-ți urmărească profilul în continuare.

 

Cum să arăți o poză doar anumitor persoane

Dacă vrei ca o fotografie de-a ta să nu fie văzută de toată lumea, ci doar de anumite persoane, alege ,,Direct” din meniul ,,Share To”. Selectează prietenii cărora le este destinată poza, după care apasă ,,Send”.

 

Cum să ignori fără să dai block

Dacă te stresează cineva pe Instagram, poți alege să-i ignori mesajele fără să îi dai block definitiv. Nu trebuie decât să apeși pe butonul cu trei puncte din dreapta-sus și să alegi ,,Ignore all posts from this user”.

 

Oprește redarea automată a clipurilor

Când scroll-uiești prin newsfeed, clipurile video pornesc automat în momentul în care îți apar pe ecran. Poți dezactiva această funcție din meniul ,,Settings”. Intră la ,,Preload” și alege ,,Only on WiFi”.

 

Oprește sunetul clipurilor video

Poți stabili ca toate videoclipurile să fie date pe ,,mut” fără a umbla la butoanele de volum din lateralul telefonului. Intră la ,,Settings”, ,,Sound settings” și alege ,,Off”. Dacă vrei, totuși, să asculți sunetul unui clip anume, poți apăsa oricând butonul din dreapta-sus în timpul redării acestuia (simbolul pentru Sound).

 

Folosește Instagram ca editor foto

Înainte de toate, trebuie să activezi modul ,,avion” al telefonului, pentru ca aplicația să nu se poată conecta la Internet. Apoi, deschide-o, selectează o poză, editeaz-o cum vrei și dă-i ,,Publish”. Vei primi un mesaj de eroare, dar fotografia îți va rămâne salvată în galeria telefonului. Nu uita să dezactivezi modul ,,avion” când termini!

 

Cum să strângi mai multe like-uri

S-a realizat de curând un studiu pe tema postărilor de pe Instagram, pentru a descoperi de ce unele au mai mult succes decât altele. Se pare că filtrele joacă un rol important în acest sens. O poză editată cu un filtru are cu 21% mai multe șanse să fie văzută decât una simplă și cu 45% mai multe șanse să primească un comment. Deh, e artistic!

 

Ce tip de filtre ar trebui să folosești

În cadrul aceluiași studiu s-a constatat că filtrele în culori calde atrag mai multe comment-uri decât cele în culori reci. Dacă umbli la ,,exposure” și mărești expunerea pozei, ai șanse mai mari ca aceasta să fie vizualizată. Pe de altă parte, se pare că modificarea saturației conduce la mai puține vizualizări.

 

Mai știi și alte trucuri utile pentru Instagram?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata