Înlocuiește sarea iodată cu sarea de Himalaya. Uite care sunt beneficiile

Conform nutriționiștilor și medicilor, sarea de Himalaya este înlocuitorul ideal al celei iodate. Tot experții ne sfătuiesc să o includem în dieta noastră . De ce? Ei bine, sarea de Himalaya are proprietăți nutritive și hrănitoare. Colorația sa ușor rozalie este 100% naturală, conferită de abundența de macrominerale și microminerale.

Dacă obișnuiești să folosești sare iodată la mesele zilnice sau la gătit, o poți înlocui de acum înainte cu sare de Himalaya. Uite doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să începi și tu să o folosești:

Această sare, conform secretele.com, este foarte bogată în minerale ce îi conferă o putere curativă foarte mare. Această sare roz conține circa 84 de minerale, electroliți dar și elemente importante pentru sănătatea întregului tău corp. Din punct de vedere teoretic, sarea de Himalaya poate să vindece orice deficiență minerală. Printre altele, aceasta conține calciu, zinc, fier, magneziu și iod, adică principalele minerale de care corpul uman are nevoie zilnic!

Conține sodiu brut, neprocesat

Sarea de Himalaya conține din abundență și sodiu care, spre diferențiere de cel provenit din sursele alimentare procesate, acesta este un real ajutor pentru organism! Sodiul are capacitatea de a regla volumul sângelui și tensiunea arterială, dar și de a stăpâni contracțiile musculare, funcțiile inimii și impulsurile nervoase. Doza zilnică indicată de sodiu este cuprinsă între 1500 și 2300 de miligrame la femeile și bărbații cu vârste între 9 și 50 de ani. O linguriță de sare de Himalaya conține până la 400 miligrame de sodiu.

Are proprietăți detoxifiante

Grație profilului său mineral, această sare este extraordiară și pentru detoxifierea atât internă, cât și externă. Ionii negativi și mineralele pe care această sare le conține pătrunde pielea cu ușurință, detoxifiind-o și aducându-i proprietăți de întinerire. Aerosolii cu această sare sunt extrem de benefici și recomandați, indicați chiar și pentru a purifica aerul ambiental de poluanți.

Cum poți alege sarea de Himalaya?

Sarea de Himalaya se poate regăsi în nenumărate plafaruri și magazine naturiste specializate, dar și pe internet, fiind comercializată ori în stare granulară fină, sau sub formă de bulgări grunjoși. Pentru uz intern, cel mai indicat este să alegi sarea de granulație fină.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata