Indicii că Universul nu ține cu tine azi

Unele zile încep prost și o țin tot așa până seara. Începi să crezi că ești blestemat și nu găsești nicio portiță de salvare. Iată cum poate arăta o zi de coșmar:

Ești întins în pat sub plapumă. Deschizi leneș ochii și-ți îndrepți privirea înspre ceasul de pe noptieră. Închizi la loc ochii, stai câteva secunde în care creierul procesează informația, după care sari din pat ca ars. E 8 fără 10 și tu la 8 trebuie să fii la școală! Ce s-a întâmplat cu alarma de nu a sunat? Oare a sunat și-ai oprit-o tu? Nu contează, nu e timp de gândire! Fugi, spală-te pe dinți, îmbracă-te, ia-ți ghiozdanul!

Stai, unde pleci? Trebuie să printezi referatul pe care l-ai scris azi-noapte! Azi trebuie predat! Pornești repede calculatorul, deschizi documentul și-i dai ,,Print”. Surpriză: cartușele imprimantei sunt goale! ,,Nu cred că mi se întâmplă asta!”, îți spui. Repede, înlocuiește-le, scoate foile la imprimantă, capsează-le și ieși pe ușă!

Ajungi în sfârșit în stația de autobuz, acolo unde mașina așteaptă urcarea călătorilor. Fugi înspre ea, dar pleacă fix în momentul în care te pregăteai să urci și tu. Asta e nesimțire! E clar că Universul are ceva cu tine astăzi!

Deja e 8:10 – prima oră e compromisă. Te duci, totuși, cu speranța că profesorul te va ierta de această dată pentru întârziere. Aștepți următorul autobuz. Și aștepți. Și aștepți. Trece cam un sfert de oră și până la urmă apare. Te urci nervos și iei loc lângă un domn care te întâmpină cu următoarea cerere: ,,Arată-mi cardul de călătorie, te rog!”. Controlorul – asta mai lipsea! Te cauți prin buzunare, dar abonamentul e de negăsit. L-ai uitat probabil pe biroul de acasă. Asta e, acum, îți dă o amendă pe care va trebui s-o plătești în cel mai scurt timp posibil. Ziua de-abia a început și deja pare că nu se mai termină.

Cu chiu, cu vai, ajungi la școală. La a doua oră, evident, pentru că prima s-a terminat de mult. Te așezi în bancă în așteptarea profesorului și refuzi să vorbești cu colegii. Ai nevoie de puțin timp să-ți revii. Câteva minute mai târziu, intră și profesorul. Se așează la catedră, face prezența după care lansează bomba: ,,Scoateți o foaie de hârtie și scrieți <<Lucrare de control>>!”. Începi să te dai cu capul de bancă, frustrat fiind că nu ai învățat nimic pentru azi.

 

Deja ți-ai dat seama de mult că ai o zi proastă și dovezile apar în continuare, una după alta la foc automat. Tot ce-ți dorești e să ajungi mai repede acasă și să te trântești în pat în așteptarea zilei de mâine. Poate va fi mai bună. Mai rău de atât oricum nu se poate!

 

Cum a decurs pentru tine cea mai nasoală zi de școală?

 

Foto: ShutterStock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata