In copilarie avea 80 de kilograme, acum e campion la culturism.

Acum culturist şi sportiv de elită, tânărul are o povestea uluitoare de viata, devenind un exemplu pentru tinerii supraponderali. “La 12 ani am ajuns să cântăresc 80 de kg, ceea ce a început să mă îngrijoreze şi să îmi pun semne de întrebare. Mă întrebam: dacă la 12 ani am 80 kg, la 20 cum o să fiu!? O să ajung să am peste 100 kg lejer. M-am motivat, pur şi simplu am vrut să fac o schimbare în viaţa mea, să nu mai fiu luat peste picior de colegii de clasă care făceau glume pe seama greutăţi mele. Un alt aspect care m-a motivat a fost să pot să alerg la fotbal să un mai fiu cel care stă în poartă. Uram ora de sport pentru că nu puteam face aproape nimic. Neavând nicio cunoştinţă în materie de nutriţie sau sport am început să nu mai mănânc dulciuri, pentru că ştiam că îngraşă.

florin damsa gras si slab
florin damsa gras si slab

După care, am început să nu mai mănânc grăsimi, evitând orice aliment care le conţinea, oricât de puţină ar fi fost, îl refuzam şi făceam foamea. Mă înfometam pentru a slăbi cât mai mult. Am ajuns să fiu obsedat de a da jos kilogramele în plus. Erau zile când nu mâncam. Alimentaţia mea se baza în mare parte pe alimente foarte scăzute în grăsimi, mă uităm pe fiecare aliment în parte câte grăsimi are şi am ajuns să consum în mare parte doar carbohidraţi şi batoane pentru slăbit. O dată ştiu că am şi leşinat. Am ajuns să cântăresc 53 de kilograme. Pe la 14 ani am mers prima dată la sală şi acolo am dat de reviste de culturism şi fitness. Am început să mă pasioneze acele corpuri bine lucrate şi am zis că aşa vreau şi eu să fiu.

culturistul florin damsa
culturistul florin damsa

Am început să tot culeg informaţii din diferite reviste de cultusism, am învăţat cum trebuie sau în ce constă o alimentaţie sănătoasă în care trebuie să consum proteine, carbohidraţi şi grăsimi pentru a acumula masă musculară”, a povestit barbatul. „În timp, am tot acumulat informaţii şi la 17 ani am mers pentru prima dată la un concurs de culturism, unde am luat locul 3, ceea ce m-a motivat. Am întâlnit persoane importante din culturismul spaniol, care m-au ajutat şi m-au îndrumat. În ziua de azi concurez în Federaţia National de Culturism şi Fitness Spaniolă – IFBB PRO League.

florin-damsa_in copilarie
florin-damsa_in copilarie

Am un palmares destul de bogat în concursuri internaţionale şi sunt antrenor de culturism şi fitness omologat de liga profesionistă de culturism şi fitness IFBB PRO League. Nu mi-aş fi imaginat vreodată că, de la copilul obez căruia nu îi plăcea sportul, să ajung sportiv de performanţă şi antrenor de fitness şi culturism. După un an de absenţă de pe scena concursurilor de culturism am luat decizia să revin în forţă în 2020 la prestigiosul concurs Mister Olympia, care se va ţine în Spania, Alicante.

damsa florin
damsa florin

Am început pregătirea împreună cu antrenorul meu, Emilio Martinez. Sunt foarte srict cu dieta, cântăresc toate alimentele, fac exerciţii cardio în fiecare zi, la 6 dimineaţa, pentru a accelera arderea grăsimilor. Mănânc de 6-7 ori pe zi şi beau peste 5 litri de apă zilnic. Un antrenament durează până la două ore”, ne-a spus Florin Damsa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata