Imunitate puternică: Profită de fructele și legumele de vară!

Vara este momentul când putem să ne bucurăm cât mai mult de darurile naturii. Organismul are nevoie de fructe și legume proaspete pentru a funcționa corespunzător.

 

Fă o schimbare în stilul de viață, învață să te folosești de acele produse alimentare care-ți asigură un plan nutrițional adecvat, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. Pentru că în această perioadă găsim aproape la fiecare colț fructe și legume proaspete trebuie să încercăm să consumăm cât mai mult din acestea și să ne hidratăm corect.

Nu trebuie să optăm pentru diete drastice care ne ajută să slăbim rapid prin înfometare, dar care ne pun sănătatea în pericol. Alcătuit în proporție de 96% din apă, castravetele este unul dintre alimentele cu putere mare de hidratare. Leguma este bogată în vitaminele A, C si K, precum și în magneziu și potasiu.

Roșiile pot avea avea diverse forme, dimensiuni și culori. Important este să cumpărați roșii autohtone, cărnoase și strălucitoare. Refrigerarea distruge aroma roșiilor de aceea recomandat ar fi să le păstrați împachetate în hârtie, departe de lumina Soarelui¸ la temperatura camerei.

Cercetătorii susțin că roșiile de sezon conțin de două ori mai multă vitamina C decât cele care sunt disponibile în alte perioade ale anului.

Cei care doresc să asigure organismului antioxidanții necesari unei bune funcționari a metabolismului pot folosi varza în diverse sortimente de salate. De asemenea o pot include în diferite preparate care necesită acest ingredient. Aflată la îndemâna tuturor, aceasta legumă miraculoasă se remarcă îndeosebi prin conținutul de fier, calciu și vitaminele K, A, și C.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata