Ilinca Vandici, primele declarații despre momentele de cumpănă de după naștere: „N-am prea vorbit despre lucrurile care m-au afectat”

Ilinca Vandici se numără printre cele mai iubite vedete de la noi din țară, însă viața ei nu a fost niciodată una roz. Înafara faptului că și-a pierdut ființa paternă la o vârstă fragedă, vedeta a fost nevoită să treacă și prin depresia postnatală, despre care a vorbit în urmă cu puțin timp.

Depresia postnatală este o afecțiune cu care se confruntă foarte multe femei proaspăt mămici, iar Ilinca Vandici a experimentat un astfel de episod.

În cadrul unui videoclip postat pe YouTube, prezentatoarea tv a discutat despre această perioadă groaznică din viața ei.

”Una dintre problemele cu care m-am confruntat a fost depresia postnatală. Eu am făcut o greşeală de-a lungul timpului şi acum încerc să remediez situaţia; n-am prea vorbit despre lucrurile care m-au afectat, despre greutăţile prin care am crescut pentru că am considerat aşa, o imagine perfectă trebuie să fie perfectă. În perioada sarcinii am citit, am studiat, m-am informat, am organizat tot, aveam impresia că nimic nu mă poate lovi, pentru că, nu-i aşa, eu le ştiu pe toate. Însă lucrurile nu au stat tocmai aşa.”

Ilinca Vandici a mărturisit cum a decurs momentul în care s-a declanșat depresia postnatală:

„În prima seară când am venit acasă cu Zian de la spital, copilul meu a plâns opt ore. Îmi aduc aminte şi acum de asta pentru că au fost opt ore al dracului de grele. Cumva simţisem dinainte atacurile de panică, din spital, şi cred că cel mai tare m-a durut momentul în care am realizat că eu, ca mamă, nu pot să fac nimic pentru copilul meu ca el să se liniştească. Ce am simţit eu în acele opt ore este foarte greu de exprimat în cuvinte. E frustrant pentru o mamă să nu reuşească să-şi liniştească copilul. Cred că în noaptea aceea a fost noaptea în care am simţit concret cum s-a instalat depresia postnatală.”

În afară de asta, Ilinca a dezvăluit și care au fost trăirile, stările și sentimentele pe care le-a experimentat în acele momente dificile, dar a spus și că nu a reușit să treacă de tot peste depresia postnatală:

„Îmi era frică, îmi era teamă, eram obosită pentru că nu dormisem şi ştim cu toţii că oboseala în condiţii de stres e cel mai mare duşman al unui om. Eram stresată, aveam atacuri de panică, nu puteam să respir, iar toate astea i le transmiteam copilului meu. E clar că n-am trecut peste asta total, însă am reuşit să depăşesc episodul respectiv. Am încercat să fac faţă singură depresiei postnatale, dar n-am reuşit în totalitate. Cred că a fost prima oară în viaţa mea când am avut atacuri de panică, până atunci nu am ştiut ce înseamnă asta.”, a dezvăluit ea, conform Elle.ro.

 

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: substantial.ro

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata