Iată ce fruct nu trebuie să-ţi lipsească din ghiozdan!

Sunt mulţi elevi care renunţă prea uşor la pacheţelul pentru şcoală. În cazul acesta, ar putea să-şi ia măcar fructe în rucsac. Dintre toate, banana este cea mai recomandată. Iată de ce:

 

Bananele nu sunt doar o gustare delicioasă care furnizează organismului energie. Ele ne aduc mult mai mult: buna-dispoziţie necesară fiecărei zile. Studiile au arătat că bananele nu sunt doar foarte gustoase, dar au şi efecte benefice asupra organismului celui care le consumă cu regularitate. De aceea, ele sunt recomandate în prevenirea şi ameliorarea unor afecţiuni precum: anemie, astenie, depresie, indigestie, gastrită hiperacidă, ulcer, constipaţie, diaree, diferite alergii etc.

Conţin o substanţă care stimulează serotonina, “hormonul fericirii”
S-a descoperit că bananele conţin triptofan, o substanţă care stimulează secreţia de serotonină, cunoscută ca fiind „hormonul fericirii”. Serotonina acţionează la nivelul celulelor nervoase, menţinând starea de activitate şi de vigilenţă a creierului, iar acesta coordonează mai bine celelalte funcţii ale organismului, generând o stare de bine.

Din acest motiv, ele au fost supranumite „fructele fericirii”. Pentru că sunt o sursă importantă de vitamine (A, C, E, B1, B2, B6) şi de minerale (fier, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, calciu, fosfor), bananele ajută la restabilirea echilibrului psihic, afectat de stările prelungite de stres, suprasolicitare sau astenie.

Sunt izvor de energie

Bananele sunt o sursă importantă de calorii (peste 90 kcal la 100 g), fiind bogată în elemente solide şi având un conţinut scăzut de apă. De aceea, nu sunt recomandate de obicei în curele de slăbire. Totuşi, o dietă pe bază de banane şi de lapte este eficientă datorită conţinutului lor redus de sodiu. În plus, prin procentul ridicat de zahăr conţinut, ele furnizează organismului o cantitate considerabilă de energie. De asemenea, datorită conţinutul considerabil de potasiu, bananele au proprietatea de a elimina apa din ţesuturi şi de a combate apariţia celulitei.

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata