Horia Brenciu, la „Rețeaua de idoli”: „ Mie îmi e frică de penibil!”

E suficient să spui „Robingo”, urmat de emisiunile „Tip Top Minitop”, „Kiki RikiMiki” sau „Sarabanda” și să adaugi HB Orchestra, ca să te gândești la Horia Breciu, unul dintre cei mai longevivi, talentați și complecși artiști din România, care a trecut cu succes de la televiziune la actorie și la muzică de-a lungul unei cariere de aproape 30 de ani.

Despre invitatul Irinei Păcurariu în ediția „Reţeaua de idoli” de duminică 11 aprilie, de la ora 18:00 (în reluare luni, 12 aprilie, de la ora 21:00), la TVR 2 – se spune că este omul spectacol.
Filmat în locul unde se simte acasă, la Academia lui de arte, Horia Brenciu a răspuns fără inhibiții la întrebări legate de carieră, familie și viața în pandemie în care singura scenă pe care mai poate urca este doar ecranul unui telefon.
Așa cum îl știm, expansiv, volubil si înzestrat din plin cu simtul umorului, la „Rețeaua de idoli” Horia a mai vorbit și despre copii și tenis – noua lui mare iubire, dar și despre cât de vulnerabil ești fără public sau cum a depășit anii în care nu și-a permis să-și sărbătorească ziua de naștere.

„Irina Păcurariu: Pari un om extrem de deschis. Ce mai e de știut despre Brenciu?
Horia Brenciu: Mă descopăr în fiecare zi. Mie îmi e frică de penibil! Am învățat, am trăit faze penibile în viața mea. Momentele penibile pe care le-am trăt au fost dureroase pentru mine – că au fost înlocuiri de nume Compact/Contact sau Margareta Pogonat/Margareta Pâslaru. Noua generație nu are frica de penibil. Eu le-am spus și elevilor mei că nu trebuie să faci momentul perfect, momentul de umanitate și stângăcie ajunge la sufletele oamenilor”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata