Greșeli pe care proaspetele mămici le fac atunci când schimbă scutece

Schimbarea scutecelor nu pare să reprezinte o activitate lungă și dificilă, însă doar o mămică are idee cât de grea este această operațiune, în special dacă bebelușul nu vrea să stea locului și se tot agită. Din acest motiv apar și majoritatea greșelilor ce duc la accidente. Abia atunci stai și te gândești, dar oare unde ai greșit de fapt. Uite ce trebuie să faci pentru a le evita de acum înainte:

1. Ai impresia scutecele nu sunt diferite între ele și nu are importanță ce alegi.

Pielea bebelușilor este una foarte sensibilă și predispusă la diverse iritații, și de aceea este esențial să optezi pentru niște scutece foarte absorbante, care să nu lase pielea umedă pentru prea multă vreme. Un bebeluș care se simte curat și uscat va fi mereu vesel, însă unul care se simte umed va plânge și va deveni agitat, cu toate că tu crezi că scutecul pare uscat.

Nu te zgârci și cumpără mereu scutece de calitate, cu putere mare de absorbție și sistem inteligent de prindere.

2. Uiți să îți ungi bebelușul cu loțiune după fiecare schimb

Orice bebeluș începe să prezinte iritații în primele luni. Acestea nu reprezintă o problemă majoră și dispar dacă ai grijă de igienă și schimbi scutecele la intervale corespunzătoare de timp. Cu toate acestea, pentru ca iritațiile să nu se agraveze, este esențial să le tratăm încă de la primul semn. La fiecare schimb, trebuie să aplici o loțiune emolientă care să ajute la calmarea, vindecarea și prevenirea iritațiilor.

Această cremă trebuie să conțină ingrediente naturale, să nu aibă parabeni sau alte substanțe toxice și să fie aplicată chiar și atunci când fundul bebelușului nu mai este roșu.

3. Nu schimbi scutecul îndeajuns de des

Având în vedere nivelul de oboseală la care a ajuns părintele după o zi lungă dar și tehnologiile inovatoare ale scutecelor de astăzi, este foarte posibil să nu îți amintești să schimbi scutecul, deoarece acestea absorb și rețin foarte bine umezeala. Așadar, bebelușul nu mai începe să plângă, iar tu nu consideri că scutecul ar fi plin.

Dar, cu toate acestea, scutecele trebuie să fie schimbare la un interval de aproximativ 3-4 ore. Într-un mediu umed și cald, bacteriile se dezvoltă cu mult mai repede, apar iritațiile deranjante la atingere și mâncărimea.

4. Nu optezi pentru dimensiunile potrivite ale scutecului

Mărimea scutecului trebuie aleasă nu doar în funcție de vârsta copilului tău. Unii bebeluși pot fi mai dezvoltați, alții mai puțin, iar ritmul lor de creștere este diferit. Nu utiliza în continuare niște scutece de dimensiuni incorecte, ci mai bine testează mai multe mărimi înainte, ca mai apoi să le poți ajusta după ce bebe începe să crească.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata