Greșeli pe care părinții le fac cu copilul lor după divorț

0

Este un proces delicat și dureros, indiferent de locul în care partea legală are loc, indiferent dacă despărțirea se desfășoară cu sau fără certuri mari. Și pentru că este o situație cu totul diferită, ai tendința de a face câteva greșeli după divorț. Unele dintre ele au legătură doar cu tine, iar altele se leagă strict de copilul tău.

Ce greșeli poți face după divorț

1. Îi destăinui absolut orice copilului tău

În calitate de mamă singură, responsabilitățile te apasă. Așadar, chiar dacă nu ți-ai dori asta, începi să discuți cu copilul tău despre problemele pe care le ai. Începi să îl implici în calculele tale financiare, îl pui să îți rezolve situații de care, înainte, se ocupa fostul soț. Copilul tău devine o funie emoțională, împletită între relația de cel mai bun prieten și partener de viață. Acest fenomen este adesea întâlnit, fiind una dintre greșelile de după divorț.

2. Îți vorbești fostul soț de rău în fața copilului

Poate ți-a trădat încrederea, te abuza emoțional sau poate chiar fizic. Relația voastră poate s-a distanțat, sau poate era încheiată de mult, însă nu ai avut puterea de a o încheia în mod oficial. Orice context a existat, în momentul în care îi confesezi copilului tău cât de rău s-a purtat tatăl lui cu tine, sau atunci când te aude discutând cu cineva despre asta, nu faci decât să creezi un conflict interior cu copilul tău.

3. Copilul devine detectivul și mesagerul tău

Una dintre greșelile de după divorț de care trebuie să te ferești vis-a-vis de copil este momentul în care acesta devine mesagerul tău. Copilul începe să își viziteze tatăl iar tu începi să îi ceri informații. Cum se prezintă casa, cu cine s-a întâlnit, dacă are deja o iubită, ce a spus despre tine, și așa mai departe. Copilul începe să se simtă vinovat și nu e corect să îl bagi la mijlocul conflictelor voastre.

4. Nu mai ai limite și reguli

Îți imaginezi cât de tare a putut suferi copilul, cât de sensibil este acum, așa că devii supraprotectivă. Un astfel de copil va începe să devină dependent de un astfel de tratament răsfățat și va avea o stimă de sine scăzută. De asemenea, nu este în regulă să uiți de reguli și de limite.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata