Greșeli de make-up pe care trebuie să le eviți

Ideea machiajului este de a evidenția și contura trăsăturile chipului, asta dacă este utilizat corect.

Dacă nu, machiajul poate arăta oribil, sau în loc să te evidențieze frumos, poate fi exact invers. Uite câteva greșeli dese de machiaj pe care le poți evita foarte ușor.

1. Alegerea eronată a nuanței fondului de ten

Alegerea potrivită a nuanței poate fi o reală provocare. Din acest motiv, multe dintre noi alegem ori nuanțe prea deschise, sau mult prea închise, care nu sunt pe aproape cu nuanța reală a tenului nostru. Un obicei foarte greșit și inutil este încercarea nuanței pe dosul mâinii, zonă care are o cu totul altă tonalitate față de tenul nostru. Cel mai bine este să încercăm nuanța pe linia maxilarului, într-un loc în care este lumină naturală și putem observa foarte ușor orice diferență.

2. Hidratarea pielii

Indiferent dacă tenul tău este normal, uscat sau gras, aplicarea unei creme hidratante este foarte importantă înaintea începerii make-up-ului. Mare parte dintre femeile cu ten gras consideră că nu mai este necesar să își hidrateze tenul, pentru că acesta nu este uscat. Nimic mai greșit. Nehidratarea tenului va duce la accelerarea producției de sebum. Un bun tonifiant în reglarea pH-ului este ceaiul verde. De asemenea, este importantă și utilizarea cremei pentru protecție solară.

3. Utilizarea produselor de make-up expirate

Printre cele mai întâlnite greșeli de make-up se numără și folosirea produselor expirate. Acest lucru este foarte greșit, deoarece produsele nu dau, în asemenea condiții, cele mai bune rezultate și în plus, pot cauza alergii sau iritații ale pielii, ca să nu mai menționăm problemele mai grave. Din acest motiv, este benefic ca mereu să verificăm data expirării a fiecărui produs pe care îl avem și să le aruncăm pe cele care au expirat.

4. Machiaj glowy sau mat?

Alegerea produselor de make-up trebuie realizată ținând cont de tipul de ten al fiecăreia dintre noi. Poate nici nu te-ai gândit la asta, însă este una dintre cele mai comune greșeli de make-up. De exemplu, dacă te confrunți cu un ten gras, ți s-ar potrivi un aspect mat. Aspectul glowy nu va face altceva decât să îți scoată și mai mult în evidență trăsăturile feței. În schimb, un aspect strălucitor i se va potrivi mult mai bine tenului uscat, pentru că nu va scoate în evidență zonele uscate ale feței.

5. Conturarea sprâncenelor

Alegerea nuanței pentru creionul de sprâncene este esențială pentru obținerea unui make-up reușit. Așadar, dacă părul tău are o culoare mai deschisă, alege un creion de sprâncene cu 1-2 nuanțe mai închise decât culoarea părului, iar dacă părul tău este mai închis la culoare, utilizează un creion cu 1-2 nuanțe mai deschise. Un obicei foarte greșit și frecvent este utilizarea creionului negru pentru conturarea sprâncenelor. Dacă vreodată ai această tentație, cel mai bine abține-te.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata