Ghid pentru achiziția de baterii bucătărie: alege un produs bun, fără să ai experiență în instalații

Cele mai bune baterii bucătărie sunt disponibile chiar și la distanță de un click, spun experții în domeniul sanitar. Astăzi, se poate comanda online, din magazinele de profil, orice tip de produs pentru utilizarea bucătăriilor și a băilor, inclusiv bateriile sanitare. Ca să faci cea mai bună alegere, trebuie să ții cont de câțiva factori.

I-am notat într-o listă pe care o poți urmări extrem de ușor în timpul cumpărăturilor. Iată tot ce trebuie să știi despre aceste baterii bucatarie.

 

  1. Tipul de comandă

Poți opta pentru o baterie de bucătărie cu dublă comandă (doi robineți) sau cu monocomandă (un singur mâner), dacă vrei să faci o alegere clasică. Dacă vrei, însă, o bucătărie ultra-modernă, alege o baterie cu senzor sau cu atingere, printr-un sistem avansat de control al apei. Bateriile care, printr-o singură atingere, pornesc și opresc apa, sunt extrem de simplu de folosit și vin la pachet și cu un mare nivel de siguranță. Au devenit la modă pentru bucătării, pentru că sunt foarte practice: atunci când ești murdar, doar le atingi ușor ca să pornești apa, fără a murdări suprafața lor. Senzorul inteligent sesizează atingerea foarte rapid.

 

  1. Tipul de pipă

Pentru o baterie de bucătărie, tipul de pipă este esențial. Acesta influențează comoditatea în utilizarea bateriei, existând 3 opțiuni: pipa standard sau normală, pipa înaltă și pipa de tip duș extensibil. Până nu demult, în topul căutărilor se aflau bateriile sanitare cu pipă înaltă, ele fiind „detronate” astăzi de bateriile cu pipă de tip duș extensibil. Cea din urmă opțiune îți permite să folosești pipa sub forma unui duș, prin care cureți ușor și corespunzător obiectul pe care vrei să îl speli, fără să te chinui. Vei avea suficient „spațiu de manevră”, ca să igienizezi obiecte voluminoase, indiferent care este dimensiunea vasului de chiuvetă.

 

  1. Materialul de fabricație

Bateriile de bucătărie pot fi din inox, din alamă sau chiar din bronz. Cele mai comune modele sunt cele din inox, remarcându-se prin faptul că sunt practice și rezistente. Modelele din alamă nu sunt la fel de rezistente, dar sunt destul de atractive din punct de vedere al costurilor. Atenție! Trebuie să studiezi proporțiile materialelor și aliajelor din care sunt create bateriile, înainte de a le cumpăra, pentru a te asigura că ele nu afectează calitatea apei de la chiuvetă. La modă sunt astăzi și bateriile din bronz, care se adaptează perfect în bucătăriile amenajate în stil vintage sau clasic, cu tentă ultra-modernă. Arată wow!

 

  1. Finisajul bateriei

Aspectul bateriei este strâns influențat de finisajul creat de producător. Astfel, ai opțiunea bateriilor sanitare mate, lucioase sau în diverse culori, care ies din anonimat. Dacă îți dorești un design cu totul și cu totul aparte în bucătăria ta, este necesar să fii atent la cum arată obiectele sanitare cu rol cheie. Pentru finisajele deosebit de rezistente, specialiștii recomandă gama de baterii sanitare Grohe. Aceste baterii se remarcă prin tehnologia Starlight. Protectia anti-zgârieturi este sporită, iar aspectul plăcut este durabil.

La Baterii-Lux.ro găsești cele mai bune baterii baie și bucătărie, din gama Grohe

Niciodată nu a mai fost atât de simplu să achiziționezi baterii baie sau baterii bucătărie ca acum. Poți comanda online cele mai bune produse, la distanță de un click, beneficiind de recomandările avizate ale specialiștilor. Baterii-Lux.ro este un magazin premium de obiecte sanitare, unde calitatea primează.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata