Genele lungi, pericol pentru sănătate?

Mascara care alungeşte, estensii de gene… Iubim genele lungi şi extrem de lungi, dar ele ar putea să ne cauzeze neplăceri de sănătate.

Avem tendinţa să uităm, dar genele au un rol de protecţie a ochilor, apărându-i de particulele de paraf şi de alţi corpi străini. Aceştea ar putea pătrunde în ochi, cauzând nu doar o senzaţie extrem de neplăcută, ci putând determina chiar apariţii iritaţiilor şi a infecţiilor. Genele sunt cele care ţin toate astea la distanţă, iar noi nu trebuie să uităm cât de importante sunt ele pentru ochii noştri.

 

Genele extrem de lungi ar putea avea un efect invers. Mai exact, ele nu îşi mai îndeplinesc rolul de bariere pentru ochi. Specialiştii spun că lungimea ideală pentru gene, pentru ca acestea să îşi îndeplinească rolul de protectori, este o treime din lărgimea ochilor. Deşi suntem tentate să credem că genele sunt cu atât mai eficiente cu cât sunt mai lungi, nu este deloc aşa, iar efectul e invers. La fiecare clipire din ochi, genele foarte lungi creează un curent de aer care atrage particulele de praf şi alte impurităţi. Astfel, ochii se irită, se usucă şi poate apărea conjunctivita. În schimb genele dese îşi îndeplinesc foarte bine rolul de protectori. Aşa că cel mai bine este să foloseşti o mascara pentru volum în loc de una pentru alungirea genelor.

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata