Fructe care ne ajută să arătăm mai tineri

Ritmul grăbit în care ne-am obișnuit să conviețuim poate să lase semne vizibile asupra organismului nostru. Stresul, iar acesta a fost prezent din plin în ultimii ani, alimentația, poluarea dar și stilul de viață haotic sunt doar câțiva dintre factorii care grăbesc procesul de îmbătrânire. O veste bună este faptul că există câteva „unelte” cu care te poți feri de acest efect, iar una dintre acestea este dieta zilnică, iar fructele sunt partenerul tău de bază. Acum este momentul celor mai adorate fructe: căpșuni, cireșe și fructe de pădure, care te pot ajuta să rămâi tânără și mereu plină de viață.

1. Cireșele

S-a descoperit faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, ne luptăm și cu tulburări ale ritmului de somn. Poți preveni această afecțiune cu ajutorul cireșelor, deoarece în compoziția lor se află serotonina și melatonina, care ajută somnul și își conferă o noapte calmă. Este recomandat să consumi cât mai multe fructe atunci când ai dureri de oase și dureri musculare, destinate celor care ori lucrează mult timp în picioare, ori din contră, stau foarte multe ore la birou.

2. Căpșuni

Pline în vitaminele C, B și K, dar și în minerale: calciu, fier și potasiu, căpșunile au puterea de a avea grijă de inima ta, scad nivelul colesterolului rău din sânge, ceea ce înseamnă că odată cu înaintarea în vârstă, vei avea șanse foarte mici de a dezvolta boli cardiovasculare. Doar opt căpșuni pe zi pot să îți dea doza de vitamina C de care ai nevoie în fiecare zi, iar acțiunea lor antiinflamatoare ajută la prevenirea afecțiunilor încheieturilor, cum ar fi artrita reumatoidă. De asemenea, o cură cu aceste fructe dulci și aromate, îți asigură aportul necesar de antioxidanți, care vor lupta cu radicalii liberi care degradează retina, motiv pentru care, ochii tăi vor fi mai sănătoși.

3. Fructe de pădure

Zmeură, coacăze, mure, afine, toate aceste fructe sunt foarte bune și au proprietăți antiîmbătrânire. Grație cantității foarte ridicate de betacaroten din care sunt alcătuite, razele ultraviolete nu mai au un efect atât de devastator asupra sănătății pielii, iar tenul tău va fi mai luminos, petele vor dispărea, pentru mai mult timp. De asemenea, afinele ajută metabolismul și la pierderea kilogramelor acumulate, care au tendința de a se depune după o vârstă anume.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata