Flori artificiale sau flori naturale? Care sunt cele mai bune pentru spațiul de lucru?

Dacă îți petreci cel puțin 8 ore pe zi într-un birou, este bine să îl amenajezi corect, în așa fel încât să fie confortabil atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere vizual. Florile sunt elemente esențiale în amenajarea spațiului de lucru, putând crea senzația de confort și putând crește productivitatea.

Marea dilemă de care te vei lovi este următoarea: flori artificiale sau flori naturale?

În mod natural, răspunsul ar trebui să fie flori naturale. Nimeni nu poate produce flori mai frumoase decât natura. Unicitatea fiecărei flori, mireasma pe care o oferă și gingășia o fac perfectă într-un spațiu ce se dorește a fi unul creativ. Cu toate astea, de multe ori florile artificiale sunt mult mai avantajoase.

Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de floare?

Florile naturale. Sunt frumoase, indiferent de floarea aleasă, pot înflori de la o zi la alta, schimbând atmosfera în încăpere, miros frumos și produc oxigen. Din păcate, florile naturale nu sunt atât de potrivite pentru oamenii care petrec foarte mult timp muncind. Acestea au nevoie de îngrijire constantă (va trebui să le uzi și să te asiguri că au condiții perfecte de temperatură și de lumină) și indiferent că sunt în ghiveci sau într-un buchet, la un moment dat se vor usca. De asemenea, florile naturale pot fi și sursa anumitor alergii. Dacă te afli într-un birou cu mai mulți oameni, aceasta poate să fie o problemă destul de mare.

Florile artificiale. Pentru foarte mult timp, florile artificiale au fost considerate o soluție de prost gust, prin simplul fapt că nu erau realizate bine. Astăzi însă, datorită tehnicilor moderne, modelele de flori artificiale pot avea exact aspectul florilor naturale pe care le copiază. Mai mult decât atât, florile artificiale vin într-o diversitate mai mare de culori și de mărimi. Dacă vrei aranjamente florale care să îmbunătățească atmosfera dintr-un birou, cele artificiale sunt potrivite din foarte multe motive:

  • vin într-o varietate uriașă de modele și de culori, ceea ce dă posibilități nelimitate de aranjare;
  • nu au nevoie de întreținere. Florile artificiale nu trebuie să fie udate, nu trebuie să aibă lumină naturală, pot sta oriunde și nu au nevoie de anumite temperaturi;
  • nu provoacă alergii. Cei cu alergii la polen pot sta fără probleme lângă o floare artificială;
  • nu se ofilesc. O floare artificială are o durată de viață nelimitată. Singurul lucru care o poate face să dispară din birou este plictiseala celor care lucrează acolo.

 

Indiferent că optezi pentru flori naturale sau artificiale, însă, aranjamentele florale din birou pot avea un impact major asupra creativității celor care lucrează în el, asupra gradului de confort și asupra stării de bine. Niște flori bine alese transformă un spațiu într-unul confortabil și familiar, ceea ce face ca perioada de muncă să fie mult mai plăcută pentru oameni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata