Festivalul Glastonbury 2021 a fost exclus din cauza coronavirusului

Festivalul Glastonbury a fost anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza impactului pandemiei Covid-19. Știrea a fost anunțată joi pe pagina de Twitter a evenimentului Worthy Farm.

„Cu mare regret, trebuie să anunțăm că Festivalul Glastonbury din acest an nu va avea loc”, au spus ei. „Și că acesta va fi un alt an de urmărire forțată pentru noi. Biletele pentru acest an se vor prelua până la anul viitor. Declarație completă mai jos și pe site-ul nostru. Michael & Emily [organizatorii festivalului].”

Vine în aceeași săptămână când viitorul muzicii a fost dezbătut la o anchetă DCMS privind transmiterea în flux și la Parlament cu privire la vizele de turnee muzicale post Brexit.

Evenimentul de 50 de ani de anul trecut trebuia să fie titrat de Sir Paul McCartney, Taylor Swift și Kendrick Lamar, dar a fost anulat în timpul blocării naționale inițiale din martie 2020. Luna trecută, organizatorul Emily Eavis a declarat pentru BBC că speră că festivalul va putea merge mai departe, în ciuda „imensei incertitudini” din jurul muzicii live în pandemie.

„Facem tot ce putem pentru a planifica și pregăti”, a spus ea pentru BBC, „dar cred că suntem încă destul de departe de a putea spune că suntem încrezători că 2021 va merge mai departe”.

Eavis a spus că Glastonbury a pierdut „milioane” în 2020. Tatăl ei, Michael, a avertizat anterior că festivalul „va da faliment grav” dacă ar trebui să anuleze din nou anul viitor.

Dar acest scenariu este puțin probabil „atâta timp cât putem face un apel ferm în ambele sensuri în avans”, a precizat Eavis către BBC.

Situația dificilă a festivalurilor de muzică

La începutul acestei luni, parlamentarilor li s-a spus că unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Marea Britanie ar putea fi anulate până la sfârșitul acestei luni. Evenimentele „se apropie rapid de punctul de determinare”, după care vor trebui să o ia din loc, a declarat Asociația Festivalurilor Independente.

Organizatorii vor fi în „strâmtorări absolut cumplite” din punct de vedere financiar dacă sezonul este anulat, a adăugat Anna Wade, de la Winchester’s Boomtown Fair. Au stat de vorbă cu deputații care examinează situația festivalurilor de muzică din Marea Britanie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata