Festivalul de artă „Film în Sat”, ediția 2023, debutează weekendul acesta la Islaz, Teleorman

· Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase și Subcarpați vor susține concerte LIVE

· Anul acesta, publicul din mai multe județe ale României va avea acces la proiecții de filme românești, concerte de muzică, ateliere de dezvoltare personală și spectacole de teatru

· Curatorul festivalului este criticul de film Irina-Margareta Nistor

Festivalul de artă „Film în sat” revine în 2023 cu și mai multe ediții în toată țara! Proiectul cultural imaginat de actorul Cuzin Toma va ajunge la publicul din România, din Sud și până în Nord, dar și de la Est până la Vest.

 

Prima ediție din acest an va avea loc în acest final de săptămână, pe 9 și 10 iunie, la Islaz, Teleorman. Vor fi două zile pline de activități culturale și invitați de seamă. Ca în fiecare an, publicul va avea acces gratuit la acest demers cultural unic.

 

Vizitatorii festivalului „Film în sat” vor avea posibilitatea de a se bucura de artă în toate formele ei: filme, ateliere creative și concerte LIVE. Pe lângă toate aceste încântări ale sufletului, publicul din localitățile în care se va desfășura festivalul va avea parte de întâlniri cu oaspeți de seamă: actorii și regizorii filmelor de lungmetraj și scurtmetraj selecționate, actori de teatru, dar și muzicieni cunoscuți și apreciați.

 

La Islaz, vineri seară, participanții sunt invitați la un super concert LIVE susținut de Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase, în timp ce sâmbătă pe scena festivalului de artă va urca cea mai mare grupare muzicală independentă din România: Subcarpați.

 

Organizatorii au pregătit o serie extinsă de ateliere creative pentru cei mici, de la dans, la pictură, activități gratuite ce vor avea loc sâmbătă, în prima parte a zilei.

Programul complet al ediției 2023 de la Islaz este disponibil pe https://www.filminsat.ro/islaz-2023.

 

„Proiectul meu de suflet vine în 2023 cu și mai multe surprize pentru toți românii! Dacă anul trecut spuneam că Film în sat este proiectul care a pornit de la dorința mea de a întoarce comunității de unde am plecat din experiența acumulată de mine în ceea ce se numește cultură, anul acesta îmi doresc să duc acest crez și mai departe! Vom ajunge în mult mai multe județe pentru că vreau să mă văd cu cât mai mulți români, să le aduc bucurie prin artă. Vă aștept la Islaz pe 9 și 10 iunie pentru două zile pline!”, a declarat Cuzin Toma, organizatorul festivalului de artă.

 

Proiectul, organizat de Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”, își propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele românești, atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din țara noastră.

 

 

*** Ne puteți urmări pe Facebook, Instagram și YouTube.

 

***

Organizator: Asociația Culturală „CUZIN TOMA – Dacă eu pot, poți și tu”

Sponsor principal: Titan Machinery

Sponsor: APAN Top Selection, Fundația Fan Courier

Parteneri media: Cărturești, Cinefan.ro, Agenția de carte, Agerpres, Iscoada, BookHub, Green Report

Cu sprijinul: Consiliul local și Primăria Isla

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata