Exfolierea tenului – De câte tipuri este și cum funcționează

Am auzit adesea faptul că exfolierea reprezintă un pas important în rutina noastră, a femeilor, de îngrijire. Aceasta are rolul de a destupa porii, de a curăța tenul și de a înlătura celulele moarte. În plus, exfolierea ajută la stimularea circulației în zona respectivă. Pielea va rămâne ulterior netedă, curată și fină.

Înainte să te apuci de exfoliere, trebuie să știi de câte tipuri este și anume chimică și mecanică. Exfolierea chimică reprezintă aplicarea unor produse ce conțin acizi, de exemplu acizii alfa hidroxi (AHAs) și beta hidroxi (BHAs). Exfolierea mecanică însă presupune microdermabraziunea, un procedeu non-invaziv ce are la bază utilizarea unui dispozitiv cu cristale ce îndepărtează celulele moarte și impuritățile.

De asemenea, mai există și exfolierea pe care o poți pregăti chiar și tu la tine acasă, din ingrediente naturale. Este mult mai ieftină, mai sănătoasă și la fel de eficientă față de procedeele chimice. Poți alterna ingredientele utilizate la creerea unui exfoliant. Poți combina cafea cu zahăr, ulei de cocos, ulei de măsline și ulei de jojoba, sau mălai cu ulei de măsline/cocos/jojoba. Te poți juca cum dorești cu ingredientele. Aplici exfoliantul pe tenul umed, masezi foarte bine, iar mai apoi clătești și te ștergi cu un prosop de hârtie.

Cât despre persoanele care trebuie să și exfolieze tenul, atât cele care se confruntă cu acneea dar și cu rozaceea, mai întâi ar trebui să consulte medicul dermatolog, pentru că unele exfoliante pot înrăutăți aspectul pielii. De asemenea, acest proces nu trebuie realizat în fiecare zi, deoarece distrugi bariera de protecție a pielii și se poate usca foarte tare.

Exfolierea pentru care optezi trebuie să se adapteze nevoilor tale și nu trebuie să exagerezi, pentru a nu te alege cu roșează sau iritații. Fiecare tip de ten reacționează într-un anume fel, de aceea, este bine să încerci până ce vei descoperi cel mai eficient exfoliant pentru tine.

Sursa: elle.ro

Sursa foto: lorealparisusa.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata