Ești superstițioasă? Iată câteva semne din casă care îți pot aduce noroc sau ghinion

Semnele din casă se referă la unele superstiții care pot aduce noroc sau din contră, ghinion. Uite câteva semne la care să fii atentă dacă ești acasă și bineînțeles, dacă ești superstițioasă.

Se zice că nicăieri nu este mai bine ca acasă. Doar că această zicală nu se poate valida pentru toată lumea, deoarece unii dintre noi nu știu să bage în seamă semnele pe care anumite obiecte le dau. Superstițiile sunt la locul lor chiar și acasă la noi.

Dacă îți dorești să meargă totul ca pe roate și să te simți acasă ca în cel mai confortabil și plăcut loc din lume, reține și tu care sunt superstițiile din bătrâni. Uite câteva dintre aceste:

  1. Nu lua cu tine mătura veche atunci când te muți în casă nouă. Acest gest este aducător de ghinion, la fel și împrumutatul măturii, care nu este recomandat. De altfel, dacă mături în casă și dai gunoiul afară noaptea, vei primi vizita unui străin. Nu este indicat să mături imediat după ce ți-au plecat musafirii și încă sunt pe drum. Dacă îți dorești să scapi de o anumită persoană, mătură imediat după ce aceasta pleacă.
  2. Sarea presărată pe pragul casei noi, o va proteja de rău. Însă este semn rău dacă dai înapoi cuiva sarea împrumutată. Dacă aduci în casă nouă sare, o mătură, o monedă și un cărbune, vei avea parte de noroc. Însă nu te muta în casă nouă vinerea sau sâmbăta sau într-o zi ploioasă.

Semnele din casa ta îți transmit ce e rău și bine

  1. Dacă te muți de la un etaj superior la unul inferior în aceeași clădire, vei avea ghinion.
  2. Este un semn rău dacă te încui pe dinafară.
  3. Se vor certa două persoane care fac patul împreună. Dacă ai început să faci patul, nu te opri ca să faci altceva, altfel aduce ghinion. Dacă pui așternuturile greșit, înseamnă că te vei muta curând. Cel mai indicat este să dormi cu capul spre nord, iar cu picioarele spre sud.
  4. Nu bate covoarele după ce soarele a asfințit și nici nu duce gunoiul din casă seara. Rufele nu trebuie nici ele întinse după asfințit.
  5. Dacă verși apă pe podea, nu șterge cu piciorul, căci nu e bine.
  6. Dacă un tablou îți pică de pe perete deodată, înseamnă că îți va muri un prieten sau o rudă. Poate reprezenta și semn de boală gravă.
  7. Dacă un ceas care nu merge de ceva timp începe să meargă iar, în familia ta va avea loc un deces.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata