Emma a aflat că Teama de zborul cu avionul este perfect normală

Știai că 4 oameni din 10 sunt îngroziți de zborul cu avionul, deși transportul aerian este cel mai sigur mijloc de transport din lume? Alexandru Geică, pilot comandant, instructor și fondator al unei companii aeriene, cu peste 13000 de ore de zbor la activ consideră teama de avion venită din “lipsa de informații și din lipsa de control. Aviofobia este perfect normală pentru că noi oamenii am fost “proiectați” să trăim pe pământ, la sol. Oamenilor nu li s-a explicat cât de reglementat este zborul, prin ce stagii de pregătire trece un pilot, un tehnic… Și noi, piloții avem o teamă și tot timpul lucrăm cu ea. Teama de avion este normală, cu frica trebuie să lucrăm.”

 

Invitat în cadrul podcastului “DilEMMA” moderat de Emma de Radio ZU, pilotul Alexandru Geică este promotorul unei școli de orientare profesională în domeniul aviatic, în care doritorii pot venii “să piloteze” un avion în simulator, timp de o oră , alături de un pilot profesionist care le explică în detaliu care sunt pașii de urmat pentru zbor liniștit. Experiența simulatorului este un instrument excelent și pentru a rezolva teama de zbor, care pe termen lung poate ajuta să te bucuri, relaxat, de următoarele călătorii cu avionul! Curioasă cum o știți, EMMNA a încercat simulatoul de zbor, probând mai multe scenarii posibile în aer: zbor cu turbulențe, oprirea unui motor în zbor și s-a declarat încântată de experiență.

Conform zicalei “Safety First” pilotul Alexandru Geică explică de ce este absolut necesar să ne activăm modul “avion” al telefonului la decolare și aterizare: în urma unui accident aviatic petrecut în urma cu câtiva ani s-a stabilit că undele GSM pot perturba aparatele de zbor; această deficiență a fost corectată între timp, însă pentru siguranță se păstreaza uzanța.

 

În plin sezon estival, când numărul zborurilor este în creștere, sfatului pilotului Alexandru Geică este să ne relaxăm și să ne bucurăm de experiența zborului, nivelul tehnologic actual al aeronavelor fiind la cel mai înalt nivel.

CUM PUTEM DEPĂȘI AVIOFOBIA? SFATUL UNUI PILOT COMANDANT | DilEMMA cu Emma de la ZU 34 – YouTube

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata