Dubai a întâmpinat 7,28 de milioane de turiști cazați în 2021

Potrivit celor mai recente date publicate de Departamentul de Economie și Turism din Dubai, orașul se bucură de o creștere cu 32% a vizitelor anuale

Orașul a oferit servicii hoteliere pentru 7,28 milioane de turiști internaționali în perioada ianuarie-decembrie 2021, reprezentând o creștere anuală (YoY) de 32%. Aceasta constituie un reper important în redresarea turismului global și sprijină orașul să își atingă obiectivul de dezvoltare sustenabilă, pentru a deveni cea mai vizitată destinație din lume.

 

Conform celor mai recente date publicate de Departamentul de Economie și Turism din Dubai (DET), vizitele internaționale în oraș au depășit 3,4 milioane de turiști în al patrulea trimestru al anului 2021, atingând 74% din totalul sosirilor turistice pre-pandemice din trimestrul 4 al anului 2019. Totodată, aceste vizite reprezintă o oportunitate pentru hotelurile din Dubai să ofere o performanță spectaculoasă în al patrulea trimestru care a depășit nivelurile pre-pandemice.

 

Considerate o tendință pozitivă, așteptată să se manifeste pe tot parcursul anului 2022 și ulterior, cifrele privind vizitele din 2021 subliniază rezistența și renașterea sectorului turistic al orașului și reafirmă rolul turismului ca motor cheie al creșterii economice. De asemenea, acestea validează în continuare titlul de cea mai populară destinație din lume, primit recent de Dubai în cadrul premiilor Tripadvisor Travellers’ Choice Awards 2022.

 

Atuurile orașului Dubai se fac remarcate din nou

Depășind impactul restricțiilor internaționale de călătorie la nivelul piețelor globale cheie, Dubai a continuat să reprezinte prima alegere în materie de destinații turistice sigure, atrăgând turiștii din piețele către care are deschidere, pe tot parcursul anului 2021. Atracțiile Dubai și-au recăpătat popularitatea și au înregistrat o creștere pozitivă în 2021. Piața sursă Nr.1 din India a asigurat orașului un volum de 910.000 de turiști (5,3% anual), urmată de Arabia Saudită care a furnizat 491.000 de turiști (+22,8% anual), în timp ce Rusia și Regatul Unit au contribuit cu 444.000 (+50,3% anual), respectiv, 420.000 de turiști (+7,1% anual).

 

Volumul mare de vizite internaționale a fost stimulat de sosirile turistice abundente de pe piețele regionale. Piețele MENA și GCC au acoperit în mod colectiv 26% din volumul total, consolidând apelul continuu al orașului Dubai către turiștii de pe piețele din proximitate. Turiștii din Europa de Vest au acoperit 22% din totalul vizitatorilor din 2021, aceștia venind în mare parte din Regatul Unit, Franța, Germania, Italia și Olanda. Asia de Sud a contribuit cu 18% din vizitele internaționale, iar Rusia, Comunitatea Statelor Independente și Europa de Est, împreună au contribuit cu 15%.

 

ROMÂNIA

Din România, în anul 2020 au călătorit în Dubai 33,189 de turiști. În 2021, numărul turiștilor români în Emirat a fost de 56,304. Astfel, se constată o creștere de 69.6% anul trecut față de anul 2020.

 

Hotelurile excelează la toate nivelurile

Având în vedere că turismul intern acoperă o mare parte din sectorul cazărilor, hotelurile din Dubai au înregistrat performanțe impresionante în al patrulea trimestru, bucurându-se de o creștere semnificativă la toate nivelurile de ospitalitate, comparativ cu 2020. Pentru prima dată,

sectorul hotelier a depășit nivelurile pre-pandemice în toate măsurătorile din trimestrul 4 al anului 2021, cu un procent de ocupare de peste 81,4, comparativ cu 80,7% din trimestrul 4 al anului 2019.

 

Gradul mediu de ocupare, în general, a atins pragul de 67% în 2021, comparativ cu 54% în anul precedent și se situează printre cele mai mari rate de ocupare la nivel internațional. Investițiile interne și internaționale continue în acest sector a însemnat, de asemenea, că, până la sfârșitul anului 2021, vizitatorii și rezidenții orașului Dubai au putut alege dintr-un total de 755 de unități hoteliere și 137.950 de camere, comparativ cu 711 unități hoteliere care erau deschise la sfârșitul anului 2020, cu 126.947 de camere disponibile. De asemenea, oaspeții au petrecut mai mult timp în hotelurile din Dubai, durata medie a sejurului ajungând la 4,6 nopți (în creștere față de 4,2 nopți în 2020), în timp ce totalul de 31,47 milioane de rezervări hoteliere a reprezentat o creștere de 53,7% față de 2020 și aproximativ 98% din rezervările din 2019.

 

Poziția de lider global a orașului Dubai și performanța spectaculoasă a hotelurilor sale au fost evidențiate de firma internațională de analiză a managementului hotelier, STR, care a menționat că „cererea de camere de hotel înregistrată de Dubai pentru 2021 este egală cu volumul cumulat de cereri din Londra, Paris și Oslo.” Potrivit STR, numărul total de camere rezervate în Dubai în 2021 reprezintă aproape un procent din totalul camerelor rezervate în întreaga lume.

 

Prezentarea Dubai prin intermediul Expo 2020

Deschiderea Expo 2020 Dubai la 1 octombrie 2021 a marcat începutul unei noi ere incredibile pentru industria turistică a orașului, subliniind eforturile orașului și ale Emiratelor Arabe Unite de a celebra cele mai bune afaceri și culturi globale și de a se uni împreună cu alte națiuni pentru construirea unei lumi mai bune. Fiind prima adunare fizică globală de o asemenea amploare de la debutul pandemiei, Expo 2020 Dubai continuă să acționeze ca un magnet pentru a atrage mai mulți turiști în oraș, atrăgând 11,6 milioane de vizite ale rezidenților și vizitatorilor internaționali, în decursul a patru luni.

 

Sprijinind angajamentul orașului de a oferi întotdeauna ceva nou, unic și de înaltă calitate fiecărui turist, anul 2021 a înregistrat progrese suplimentare în dezvoltarea gradului de atractivitate a orașului Dubai pentru un număr și mai mare de turiști. În acest sens, în oraș au fost deschise noi

atracții și destinații de agrement, printre care Ain Dubai, Deep Dive Dubai, Hatta Dome Park și The View at the Palm, în același timp construind pilonii principali ai destinației -de la cultură la gastronomie, divertisment, de la aventuri în aer liber la activități pe plajă, experiențe pentru întreaga familie la cumpărături

 

Centrul mondial al spațiilor de locuit

Dubai a continuat să obțină un scor ridicat la nivelul indicilor internaționali în 2021, consolidându-și în continuare reputația de centrul mondial al spațiilor de locuit. Astfel, orașul multicultural care găzduiește peste 200 de naționalități devine și mai atractiv pentru turiști, investitori, talente creative și culturale. Oferind experiențe excepționale combinate cu o calitate remarcabilă a vieții, Dubai a fost plasat pe locul 1 în regiunea MEASA și pe locul 12 la nivel global în Raportul Global Wealth and Lifestyle 2021 al Julius Baer, în timp ce Global Talent Competitive Index Dubai clasează orașul pe locul 3 în topul celor mai căutate destinații pentru trai și lucru.

 

Emiratele Arabe Unite au fost votate și ele, fiind declarate a 4-a cea mai bună destinație de trai și lucru pentru expatriați, în cadrul celui de-al 14-lea sondaj anual Expat Explorer 2021 al HSBC, cu 10 poziții mai sus față de 2020. Raportul Gallup Global Law and Order 2021 a clasat Emiratele Arabe Unite drept prima țară din lume cu cel mai mare grad de siguranță stradală nocturnă și Emiratele Arabe Unite drept a 2-a cea mai sigură țară din lume. Pe lângă faptul că a fost ales drept cea mai populară destinație din lume, Dubai a fost votat destinația mondială numărul 1 pentru „iubitorii de urban” și destinația numărul 4 pentru „pasionații de gastronomie” în Tripadvisor Travellers’ Choice Awards 2022. Pentru realizarea clasamentului, organizatorii s-au raportat la recenziile și evaluările independente ale turiștilor asupra destinațiilor, luându-se în considerare cazarea, restaurantele și activitățile pe parcursul a 12 luni, între 1 noiembrie 1 2020 și 31 octombrie 2021.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata