Doinița Oancea – viața din spatele filmului

Doinița Oancea a început să profeseze în actorie în anul 2008, cu rolul Minodora din serialul tv „Inimă de țigan”. De asemenea, în urma acestui rol, a ajuns să urmeze cursurile Facultății de Teatru și să continue pe acest drum. Au urmat mai apoi roluri în „Regina”, „Moștenirea”, „Îngeri Pierduți”, „Fetele lu dom profesor”. Astăzi, Doinița o joacă pe Narcisa în serialul „Sacrificiul” de la Antena 1.

În urma unui interviu, Doinița a dezvăluit mai multe detalii din viața ei, începând cu profesia ei de actriță și până la viața din spatele platoului de filmare.

Întrebată care a fost sfatul cel mai de preț primit de la un coleg din breaslă, vedeta a dezvăluit cine a fost persoana cea mai influentă pentru ea:

„Încerc să-mi aduc aminte de un sfat, dar nu-mi vine nimic concret în minte. În primii mei ani, mentor mi-a fost regizorul Iura Luncaşu. Am absorbit tot ce îmi spunea, toate indicaţiile pe care mi le dădea, iar pe lângă asta pot să spun, în schimb, că „am furat meserie“. Atunci când nu filmam şi aveam pauză pe platou, eu nu mă duceam să mă plimb, să stau la soare sau să vorbesc la telefon, ci rămâneam în camera de repetiţii şi la monitor cu regizorul. Eram numai ochi şi urechi la ce indicaţii se dădeau, la cum c o n s t r u i e s c secvenţele şi la cum îşi construiesc personajele actorii pe care îi consideram foarte buni. Cam aşa îmi amintesc că au stat lucrurile”, a declarat Doinița Oancea.

Doinița Oancea a enumerat de asemenea câteva calități care ar trebui să se regăsească într-un actor:

„Sensibilitatea, empatia, inteligenţa emoţională, o minte ageră. Eu cred că un actor, ca să fie bun, trebuie să dispună de un amalgam de calităţi şi de defecte de care să se poată folosi. Nu este suficient să ai şcoală în domeniu, nu cred că e suficient să îţi doreşti să faci asta, ci trebuie să ai acolo şi nişte talent ca să poţi să transmiţi emoţie, chiar şi cu o singură replică. Aşa văd eu lucrurile acum. Poate peste o lună am să le văd altfel”

Doinița, ce îți place cel mai mult să faci atunci când nu ești la filmări?

„Acum câţiva ani, când nu am avut proiect, mă blocasem puţin şi cred că eram în pragul unei depresii. Acela a fost un moment în care am învăţat că pot să fac şi altceva şi că îmi place şi altceva. Aşa că, atunci când nu joc, mă ocup şi de alte proiecte profesionale. Fac haine, studiez şi alte domenii de activitate sau merg la cursuri de specializare. Sunt un om foarte activ. Dacă stau prea mult, simt că bat pasul pe loc şi nu îmi place. Cer foarte mult de la mine, aşa că fac multe”

De asemenea, Doinița a dezvăluit cum a fost cucerită de iubitul ei, artistul plastic Adrian Călin:

„Pe scurt, Călin m-a cucerit prin bunătate, simplitate, modestie, atenţie, iubire, înţelegere, acceptare. A durat ceva până să consider că m-a cucerit”

Cum se menține Doinița Oancea într-o formă fizică de invidiat?

„La naiba! Mă menţin?! Tocmai trec printr-o fază ciudăţică.  Am pus cam trei kilograme (eu le văd şi le simt) şi încerc acum să le dau jos. Nu fac sport pentru că nu îmi place, iar atunci când se întâmplă chestii de genul acesta, revin la un stil de viaţă sănătos. Elimin, cu greu, din alimentaţie prăjelile, fast-foodul, dulciurile, mâncatul noaptea. Ca să-mi fie şi mie uşor şi ca să le ajut şi pe alte fete, îmi postez mesele pe instagram în fiecare zi. Astfel, mă monitorizez şi pe mine şi le ajut şi pe ele, arătându-le ce fac eu ca să slăbesc, într-un mod foarte sănătos. Le recomand cititoarelor voastre să facă şi mişcare. Eu aleg mersul mult pe jos şi alte forme de mişcare, cum ar fi dansul sau urcatul şi coborâtul scărilor”

Ce își dorește Doinița să realizeze cel mai mult?

„Primul care îmi vine în minte este să merg în America. Mereu am altceva de făcut, însă probabil voi ajunge la momentul potrivit.În rest, dacă au mai fost şi le-am uitat, înseamnă că nu erau importante”

Sursa: clickpentrufemei.ro

Sursa foto: okmagazine.ro, b1.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata