Doi jurnalisti Euronews Romania vor debuta pe scena Teatrului National din Bucuresti

Emoții și trăiri intense pentru Claudiu Popa, jurnalist Euronews România care, împreună cu Elena Cosma, operator imagine, va debuta vineri seară, la ora 19.30, pe scena Teatrului Național din București, în piesa No Man’s Land, în regia lui Alexander Morfov. Piesa scrisă de Denis Tanovic a avut un succes răsunător pe marele ecran, fiind multiplu premiată cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, premiul Cesar pentru debut și premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes.

Elena Cosma
Elena Cosma

Claudiu și Elena continuă, astfel, colaborarea dintre Euronews România și Teatrul Național din București și le urmează celor doi colegi, Vitalie Cojocari și Alex Crețulescu, care și-au jucat propriile roluri la începutul anului.

Pentru jurnalistul Euronews România momentul este cu atât mai plin de emoție cu cât, prin această prezență, transformă în realitate un vis din copilărie. “Abia aștept să fiu fericit! E primul gând legat de șansa asta și sunt recunoscător. E un vis împlinit. Fiindcă de când mă știu mă întreb cum e să trăiești în această lume minunată: teatrul. Pentru câteva ore (repetiții și spectacol), voi trăi atât de intens, încât știu dinainte că voi avea senzația că sunt dincolo de rolul jurnalistului. Cine știe, mă voi simți Prospero și Malvolio, simultan. Iar asta-mi va fi dovada magiei. Mulțumesc, TNB”, spune Claudiu.

Obișnuită să stea în spatele camerei, această experiență este o provocare și pentru Elena Cosma: “Mi-am început cariera în preajma scenelor de teatru alături de catedra Unesco, de actori și de artiști consacrați, dar profesia m-a purtat ulterior, ca operator imagine, și în zonele de conflict de pe glob. Faptul că acest spectacol îmi oferă șansa de a juca pe scenă rolul pe care mi-l asum zilnic în viața reală este extraordinar și reprezintă o nouă provocare pentru mine, dar și o sursă specială de emoție și de inspirație.”

No Man’s Land se înscrie în valul anti-război și se joacă la Teatrul Național din 2016. Deși, la o primă lectură, pare o piesă despre conflictul din fosta Iugoslavie, No Man’s Land este, de fapt, o satiră împotriva războaielor de pretutindeni, dar și împotriva comunității internaționale și a presei aflată în goana după senzațional și rating. Din distribuție fac parte, printre alții, actorii Mihai Călin, Ciprian Nicula și Vitalie Bichir.

 

 

Sursa foto: Euronews România

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata