Dietă la modă: Sutienul deștept care te ajută să ții o cură

Ele sunt deja utilizate pentru a ridica și mări – dar se pare că-n curând sutienele ar putea fi folosite și pentru altceva decât simpla remodelare.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un “sutien inteligent”, care poate măsura starea de spirit a purtătoarei pentru a ajuta la prevenirea supraalimentării și a ajuta la pierderea în greutate.

Acelea dintre voi care au o predispoziție pentru a mânca necontrolat vor avea un nou prieten care le va avertiza când sar calul și pentru a le ajut să reziste impulsului.

MC Schraefel, un profesor in stiinta calculatoarelor si design de performanță de la Universitatea din Southampton, a contribuit la proiectarea sutienului care este echipat cu senzori care monitorizează activitatea inimii si a pielii.

Datele de pe dispozitivul prototip sunt analizate de o aplicație smartphone care poate evidenția când e cel mai probabil să apară “mâncatul emoțional” și oferă sfaturi de preț purtătoarei.

Aplicatia oferă sugestii, solicitând efectuarea unor exerciții calmante de respirație, pentru a reduce nivelul de stres al utilizatorului.

Profesorul Schraefel a spus: “Fluctuațiile diverselor stări emoționale te determină să apelezi la gustarile in fata televizorului. Iar ele au efecte reale asupra bunăstării noastre.

Proiectul nostru arată că există potențialul de a proiecta tehnologii interactive care lucrează cu noi, ne ajută să ne dezvoltăm gradul de conștientizare și să încercăm noi practici”.

 

 

Foto: Shutterstock

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata